-
Check engine moc ok?
Witam dzisiaj jadąc nad morze wyskoczył mi check engine, ale nie mam spadku mocy ani większego spalania.jechalem ok 150km/h i było ok 7 litrów z trzema osobami i bagażnik full
Wcześniej miałem błąd 0401 EGR i mimo ze go skasowalem to wraca.co to może być jestem teraz na wczasach i meczy mnie ten check engine co mam sprawdzić i czy dam rady sprawdzić egr w warunkach tzw pod blokiem.Poratujcie i może jakiś program na androida co działa z naszą Alfa bo większość nie działa.
-
a masz zaślepkę na egr? jeśli tak to by tłumaczyło błąd...jeśli tylko byłby taki to spokojnie można skończyć trasę a by nie raziło w oczy udać się do tunera i by wywalił go z softu :)
-
Nie mam tej zaślepki a przebieg mam 109.000
-
Co będzie jak pojadę jeszcze 700 km do Wrocławia ryzykować czy wykręcić i sprawdzić egr mam instrukcje z zdjęciami i jest to do zrobienia samemu pod blokiem.Tylko martwi mnie że auto jedzie normalnie i nie ma objawu zapchanego egr.Co mogę jeszcze sprawdzić. I jaki polecacie program na androida co działa z naszą Alfa.
-
kontakt elektryczny: wtyczka, piny w niej itd
-
Jakby spadła wtyczka to auto jechało by w trybie awaryjnym. Obstawiam EGR zatkany sadzą.
-
Tak jak pisałem spalanie 150km/h ok 7 litrów przy trzech osobach i bagażnik full, poza tym auto idzie normalnie moc jest jedynie do 2 tys obrotów trochę jakby turbo dziura.Na zwrócić uwagę podczas demontażu aby coś nie uszkodzić?
-
Witam dzisiaj wymontowalem egr i był zaslepiony taka prostokątna blaszka z c
4 dziurami na rogach i na dole przy tej rurę też taką blaszka z dziurami. A sam egr był w miarę czysty i z 2008 roku a auto mam z 2007 wiec był wymieniany.Tak czy siak motor chodzi równo jak wcześniej zawór umysłem benzyna ekstrakcyjna i wyczyscilem srubokretem i jest jak nowy a ten elektromagnez chodzi płynnie ten trzpień czy jak to się zwie.Ale błąd mam dalej jak wrócę z urlopu to fes i skasuje go.ktory do dolot na górze czy na dole ta rurka bo też to trochę wyczyscilem i boję się że trochę sadzy mogło wpaść , czym to grozi.