-
Piasta łożysko
Z góry przepraszam jeśli ten temat był już omawiany, ale nie mogłem za nic znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Otóż w tylnym lewym kole łożysko jest już na wykończeniu i chcę je wymienić i tutaj jest moje pytanie ( nie chodzi mi o firmę tylko o sam typ lub numery )
Które z podanych przeze mnie piast będzie pasowało do mojej Alfy?
http://allegro.pl/piasta-kola-tyl-al...449541262.html
czy
http://allegro.pl/lozysko-piasta-alf...090576239.html
Nie sugeruje się teraz ceną tylko oba niby pasują a są inne. Więc który typ wybrać??
Alfa Romeo 156
1,8 TS
1999r
-
A dlaczego uważasz, że są inne?
Ja bym się nie sugerował fotografiami tych piast, bo na jednej aukcji zdjęcie jest zrobione od strony kołnierza, a na drugiej od strony łożyska.
Jednak najlepiej jest dobierać części po numerze vin.
-
mają inne mocowania, w niektórych aukcjach piszą o średnicy 30 a w innych 35, reszta chyba jest taka sama. Numery też są inne ale piszą że ta i ta pasuje do mojego modelu.
Nie chcę zamówić złej części bo potrzebna mi do końca tygodnia
-
dobry sprzedawca dobierze po nr vin i po sprawie
-
tak czy tak to to 1 ma cene z kosmosu ,skf juz sie kupi za 230
-
tak wiem tylko pytam czy orientuje się ktoś z was które z tych piast powinno pasować.
Jak napisałem pokazuje tylko zdjęcia i opisy piast z łożyskami które się różnią i po prostu nie wiem które zamówić.
W sklepach w okolicy pytałem się i ceny są takie kosmiczne że głowa boli. za SKF wołają 300-360 zł. Dlatego pytam was, może ktoś pomoże
-
Jeżeli ufać opisowi (zdjęcia sa tylko poglądowe) to ani jedna ani druga piasa nie będzie Ci pasować. W opisie jest wyraźnie że jest to zamiennik np. SKF'u VKBA 3691, SNR'a R160.51, a Ty potrzebujesz zamiennik z SKF VKBA 3503, z SNR'a R160.48
-
60652014 - taki nr fiatowski i to z nim ma być zgodny zamiennik
-
Kolego jaki masz objaw kończącego się łożyska? Bo u mnie też się coś zaczyna dziać, tylko nie wiem czy to łożysko w piaście, wał czy dyfer. Mam przy prędkości ok 60-80 km/h odgłos jakby toczenia się czegoś( łu łu łu .....)
-
Zapytaj sprzedawcy na aukcji, skoro zarabia na towarze to powinien też dopasować Ci część.