Czy zostanę Alfaholikiem? ... Witam z okolic Bielska-Białej :)
Witam wszystkich.
Panowie, od niedawna jestem właścicielem (nie piszę "szczęśliwym" bo na razie nie wiem jeszcze ;)) pięknej Alfy 156 2.5 v6. Autko ma niewielki przebieg, pochodzi z polskiej dystrybucji, jest bogato wyposażone i mam nadzieję że będzie śmigać tak jak wygląda - czyli doskonale. Jestem z okolic Bielska-Białej, na nieszczęście nie mam aktualnie praktycznie czasu na poświęcenie dla Alfy ale mam nadzieję że jak się odrobię z tym co konieczne, to będzie lepiej. Przy okazji jestem bardzo zainteresowany fachowym okiem kogoś tutaj, z mojego regionu - jeśli ktoś jest obcykany w tym modelu to chętnie kiedyś się spotkam by ocenił autko, jak pracuje silnik oraz cała mechanika. Na dzisiaj wiem że zawieszenie do zrobienia - mocno stuka/tłucze prawy przód, mam wrażenie też że przy hamowaniu coś się przemieszcza wzdłuż, komputer pokładowy - bo ekran w paski a na sterowanie z dźwigni nie reaguje, no i myślę o podtlenku LPG ;), wiem że ktoś pomyśli "profanacja" ale dobra instalacja to chyba nic złego, a wyjazd na objazdówkę po kraju nie musi przecież oznaczać liczenia się z kilometrami :)
Reasumujac, mam nadzieję być szczęśliwym alfaholikiem, bo włoską motoryzację uwielbiam odkąd mam jakąkolwiek świadomość motoryzacyjną. 156 ma przepiękne linie i oby nie tylko linie dawały mi taką radość. Nie mogę niestety poświęcić Alfie więcej czasu niż mojej ukochanej żonie :) (bo jest najważniejszą częścią mojego życia) zatem nie będzie to moja najpierwsiejsza bella, ale będzie ważna w rodzinie :).
Pozdrawiam i mam nadzieję do dłuższej znajomości.
M.