-
Opona używana
Witam, mam pewien problem ponieważ kupując Alfe mialem 1 opone inna niz reszta a w dodatku kompletny slik ... wiec musze kupić nowa chcialbym kupic taka sama co mam reszte czyli Continental ContiSportContact 5 uzywana z bierznikiem 3.5-5 mm tak jak druga opona na tej samej osi, moje pytanie brzmi czy ma ktos taką oponę używaną na sprzedaz ? Badz jesli kupie uzywana ale z bieznikiem 6.5 mm cos moze sie stac przez to ze mam rozne wielkosci bieznika na 1 osi ?? Rozmiar opony 215/45/17
-
myślę ze lepiej było by kupić dwie opony. Mam dwie turenzy t001 w tym rozmiarze ale maja trochę ścięty bieżnik bo była źle ustawiona geometria
-
Mam te same oponki tylko 225. Raz mi jedna strzelila na autostradzie. Miałem problem ze znalezieniem na szybko dwóch jakichkolwiek sensownych żeby założyć na jedną oś więc zdecydowałem żeby mechanik założył taką samą tylko nową. Reszte mam na okolo 4mm na oko. Jeżdżę tak już któryś miesiąc i nie widzę negatywnych skutków. Być może ta nowa zużyje się trochę szybciej ale to czas pokaże
Wyryte rantem felgi
-
No to kupuje z tym bieznikiem 6.5 :)
-
Bedzie roznica przeciez opona z mniejszym bieznikiem bedzie gorzej odprowadzała wode... przy gwaltownym hamowaniu na mokrej nawierzchni mozesz wpasc w poślizg. Na twoim miejscu kupilbym dwie opony takie same. Ewentualnie jak masz zamiar "dlugo" jezdzic autem jeszcze to moze kup komplet 4szt, a 3szt ktore masz teraz sprzedaj...
-
czosnek - jechales kiedys na 3 oponach np 7 mm i jednej 4mm ?