-
Selespeed błędy
Witam pomoże mi ktoś zinterpretować błędy skrzyni SELESPEED:
P1747 - Styk 2 biegu nieprawidłowy sygnał
P1748 - Styk 3 biegu nieprawidłowy sygnał
Ciśnienie układu w normie
Przekaźnik pompy wymieniany
Sprzęgło 28.400mm
Witam. Czyszczenie wszystkich złącz powinno pomoc. Od tylu skrzyni są czujniki zczytujace, który bieg jest wbity. Wyglądają jak czujnik położenia przepustnicy z seicento.
Co do spuszczenia plynu do najlepiej odkrecic kolo, wypiąć wtyczkę od pompy ss, odkręcić korek z boku aktywatora chyba klucz 17.
-
Stalo sie skrzynia zaniemogla ... Ruszylem chcialem wrzucic 2 bieg i wyskoczylo na luz. Zaczal migac pokazywany bieg na wyswietlaczu do domu jakos dojechalem. Jeszcze w miedzy czasie gdy jechalem pomijalo 4 bieg nie kiedy wrzucilo. Teraz nie mam biegu wstecznego inne jakos wchodza. BRAK BLEDOW NA KOMPIE !? Robilem autokalibracje wychodzila okej. POMOZE KTOS CO MAM ROBIC GDZIE SZUKAC??
piter_alfa o ktore czujniki Ci sie rozchodzi o te co sa przy korku wlewu oleju do skrzyni?
-
A wiec wtyki przejrzane przekazniki przejrzane problem nie ustapil. Zostaly tylko 1 i 2 gdy probuje wlaczyc 3 (zaplon pozycja MAR) 0 jakiejkolwiek reakcji. Przy probie wrzucenia wstecznego slychac odglosy jakby probowal wbic ale tez nic. Zauwazylem tez dziwna przypadlosc cisnienie powyzej 50 bar spada okolo 1 bara na 30sec a ponizej 50 bar spada ale minimalnie. Czytam czytam i tak mysle moglby to by byc akumulator cisnienia ? W takim razie skoro mam to cisnienie mimo ze spada skrzynia chyba powinna wbijac dalsze biegi? Bledy 1747, 1748 od momentu ich usuniecia nie pojawily sie moga miec one cos z tym wsplonego ? Zadnych innych bledow nie ma ? Jakies sugestie czy mam radzic sobie sam?
- - - Updated - - -
Zapomnialem dodac ze pompa (chyba) pracuje wporzadku po otwarciu drzwi dobija, ponizej 44 bar tez dobija do 55
-