-
Problem z odpalaniem
Witam wszystkich.
Problem jest dziwny, ale może ktoś pomoże mi go rozwiązać.
Kupiłem tą "czarnulę" prawie rok temu i przez ten czas starałem się wyczuć niektóre "jej" dziwne zachowania w zależności od warunków.
Problem powrócił wraz z wiosną - czyli dzisiaj. Autko stało w zasadzie tam gdzie zawsze parkuję i przez zimę nie miałem problemów z odpaleniem, dzisiaj jednak odmówiła posłuszeństwa. Po przekręceniu kluczyka czekałem, by zgasła kontrolka wtrysków - niestety, nie zgasła. Kręciłem przez 10 min. i nic.
Parę godzin póżniej, gdy autko było już w cieniu - odpaliłem od pierwszego!
Miałem takie przypadki w zeszłym roku, gdy stała na słońcu zbyt dłygo i nie mogłem odpalić.
Tylko proszę nie mówcie bym parkował w zacienionym miejscu, bo czasem sie nie da.
Czy ktoś wie o co chodzi?
-
Wymień czujnik temperatury zasysanego powietrza,ten który jest przed przepływką.
-
jakiś schemat....rysunek?
---------- Post dodany o godzinie 19:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:55 ----------
próbowałem z linka, ale tam nic nie ma nt.
Może się nie znam ....ale gdzie taki czujnik jest?.........jest filtr i przeplywka......to wiem, ale gdzie ten czujnik temp.?
-
Znajdź rurę która wychodzi od odbudowy filtra powietrza powinieneś widzieć dwie wtyczki jedna duża to jest przepływomierz a ta mniejsza jest od czujnika temp.. Czujnik jest przed przepływomierzem patrząc od strony obudowy filtra.
-
0k.....sprawdzę......dzieki a wyrozumiałość i cierpliwość.......odezwę się
-
Powracam do tematu.
Diagnoza jaeśli chodzi o ten czujnik jest chyba słuszna, bo dzisiaj miałem to samo.
Ale pytanie - jeśli czujnik działa (czyli sygnalizuje wysoką temperaturę) - to jest walnięty, czy przekłamuje jaśli chodzi o wysokość temperatury? Czy jest możliwość sprawdzenia poprawności działania tego czujnika? Na co ma wpływ ten czujnik - czyli co odbiera od niego informacje o temperaturze i dlaczego odcina wtryski?
Pytam, bo z wymianą nie ma problemu, tylko czy to coś da?