-
1 załącznik(i)
Co to jest?
Koledzy możecie mi powiedzieć czy to na zdjęciu w środku tego czerwonego kwadratu to silnik krokowy?
Chodzi o silnik 2.0 JTS. Widze że jest to całe zapocone chyba olejem i mogę tym obracać w prawo i lewo jak złapie za wtyczke.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=173417&stc=1
-
To jest elektro zawor wariatora
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
a na co to wpływa? Ma się to obracać wokół własnej osi? Dlaczego tam jest trochę oleju na górze?
-
Ja też mam 2.0 JTS i u mnie był czysty i siedział sztywno. Nie obracał się w żadną stronę. Fajnie że dodałeś te zdjęcia przynajmniej ja też wiem od czego ten badziewnik ;-)
-
wpływa na pracę wariatora zmieniając fazę rozrządu
-
Mam pytanie. 156 2.0 JTS gdy ja gwałtownie przygazuje na jałowym biegu słychać chwilowy sekundowy metaliczny tyrkot. Ciężko zlokalizować dźwięk bo niby tuż pod pokrywą jak są świece a niby gdzieś w środku "sercu". Jedni mówią że początek końca panewek inni rozkładają ręce... Jakieś pomysły? Jest ktoś z Wrocławia kto ma JTS by pomógł?
-
nie wiem jak TSach ale czytałem że Alfa zaleca regulacje luzów zaworowych co 100tkm (tylko nie jestem pewien co do silnika)
-
No to mnie teraz zaskoczyłeś...
-
To chyba lepsza możliwa opcja niż panewki. Objaw trwa już przeszło tydzień a jeśli była by to któraś panewka wątpię by aż tyle by wytrzymała.
-
Tylko musisz się upewnić bo nie wiem jak to wygląda w TSach
PS: Znajomemu panewka "knockała" baaardzo długo (w hyundai-u) aż walnęła tłok wyszedł bokiem ;P