-
kontrolka poduszki
Wczoraj odebrałem od mojego mechanika auto.Wymieniane były klocki tył i linki od ręcznego hamulca.Problem polega na tym że zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej i nie chce zgasnąć.Troszke to wkurzaące.Ma ktoś jakiegoś pomysła na tą przypadłość.
-
tylko komputer ją wyłączy
-
zgaśnie sama jak problem ustanie. sprawdź 2 rzeczy:
- połączenia kostek pod fotelami przednimi,
- przekręć kluczyk w "stacyjce" od wyłączania poduszki pasażera
-
[166] kontrolka poduszki
Mam to samo ale u mnie wystąpiło po wjechaniu w ogromną dziurę w jezdni. Sprawdziłem, porozpinałem i połączyłem znów wszystkie kostki pod fotelami, wyłączyłem poduszkę od strony pasażera ale dalej się świeci. Mam tylko nadzieje ze po podpięciu i usunięciu na kompie tego błędu nie okaże się że to jednak padł któryś sensor airbag bo to już koszt na allegro po 150zl.
-
podłącz pod kompa to zajmie 5 minut . miałem ten problem i wcale sama nie zgasnie . a koszt to 100 ,150 zł
---------- Post dodany o godzinie 22:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:10 ----------
a tak na wszelki wypadek gdybyś kiedys odłanczał akumulator zacznij od minusa,bo znowu ci sie może zapalić,mi sie przez to zapaliła.a tylko chciałem pomóc koledze.
-
[166] kontrolka poduszki
Dzięki za info, będę pamiętał. Wstrzymam się, bo mam mechanika w rodzinie który zrobi to za darmo ale mam tylko takie obawy że jak to nie błąd w kompie tylko faktycznie sensor to czy w razie czego później poducha odpali.. bo to już inna bajka niż denerwująca kontrolka...
-
komp da ci odpowiedz ,ja też wcześniej sie o to obawialem ale strach ma tylko wiekie oczy.pozdr.
-
Calkiem mozliwe ze jakies przewody sa luzne , u mnie zapala sie jak wpadne w dziure , a potem gasnie, juz jestem umowiony na rozwiazywanie tego problemu ...