Witam obszukałem całe forum i nie mogę znaleźć opisu wszystkich przekaźników i bezpieczników , Alfa 2,4 jtd FL, do tego silnika nie .
Printable View
Witam obszukałem całe forum i nie mogę znaleźć opisu wszystkich przekaźników i bezpieczników , Alfa 2,4 jtd FL, do tego silnika nie .
Przecież w instrukcji obsługi masz wszystko i ładnie opisane. Jak jej nie masz to Masa chyba wrzucał w podwieszanym o instrukcji.
Ja rozpiskę bezpieczników i żarówek wożę w każdym samochodzie w schowku. Jest to dla mnie tak podstawowa rzecz jak dowód rejestracyjny ;)
http://dukiewicz.pl/src/instrukcje/alfa_romeo/166.pdf
Masz w pdf całą instrukcje.
Nie mam pojęcia jak ty Samsung szukałeś..... Przecież jak BYK jest przyklejony temat HOW TO......
Witam. Mam problem z bezpiecznikami,tzn. pali mi bezpiecznik nr.2 w skrzynce pod deską rozdzielczą (rys.86 wg.instrukcji).Bezpiecznik jest od wybieraka automatycznej skrzyni biegów,a moje auto jest w manualu.
Ktoś wie od czego jeszcze moze byc ten bezpiecznik?
1. Czy ten bezpiecznik ma w nominale 10A ?
2. Kontrolka od poduszek się nie świeci ?
3. Wg schematów to jest bezpiecznik od modułu AirBag (nie wiem co oni za bzdury w tej instrukcji wypisują). Proponuję szybciutko sprawdzić stan nagrzewnicy i modułu AirBag pod ICS'em. Zdejmij boczek z tunelu od strony pasażera i zobacz co tam się dzieje.
1.Tak ma 10A
2.Tak swieci.
To myslę ,ze zagadka rozwiązana. Parę lat temu wymieniałem nagrzewnicę,bo ciekła. I własnie ten moduł był zalany. A przy podpięciu kompa wskazuje brak sygnalu(łącznosci) własnie z tym modułem.
Czyli raczej moduł do wymiany.
Dzieki za pomoc.;)