-
Demontaż rączki drzwi
Witam, wiem, że są już takie tematy jednak nie za bardzo precyzyjne.
Moje pytanie, czy do demontażu rączki drzwi trzeba ściągnąć cały boczek drzwi ? Jest od wewnętrznej strony jakiś trzymający pierścień tak? Jeśli ktoś ma za sobą takie doświadczenie to bardzo proszę o informację co trzeba wykręcić i gdzie ewentualnie są pochowane śrubki.
Z góry bardzo dziękuję i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam.
-
srubka 1 ukryta co trzyma przyciski sterowania szyb,potem wszystko widac po wyjęciu panelu sterowania szyb,chyba tą rączke masz na 2 srubki i podkleniona delikatnie
-
Tak pod panelem sterowania szyb odkręcam bez problemu, druga śrubka pod zaślepką w rączce odkręcam, jednak nie odchodzi.. i czy jest od wewnętrznej strony jeszcze coś? Bo nie będę ciągnął na siłę bo cały boczek się rusza jak za to szarpie.
-
z tego co pisali kiedys to jest klej noi szarpnąc trzeba ,najlepiej napisz do belfra on w temacie jest
-
Od wewnątrz masz pierścień który ciężko schodzi. Boczek musi być zdemontowany.
-
No właśnie o to mi chodziło. A teraz ma ktoś jakąś instrukcje co i jak demontować? Nie chcę nic ułamać wkońcu ;)
-
Odkręcasz i wyjmujesz panel sterowania szyb. Odkręcasz dwie śruby na imbus od rączki. Przy klamce pod zaślepką jest jedna na krzyżak.Obudowa klamki trzyma się na 4 zatrzaskach wystarczy podważyć i pociągnąć klamkę jak przy otwieraniu drzwi i zsunąć ta maskownice. Od spodu są 4 śruby na krzyżak rozmieszczone po długości i piata trzymająca lampkę. Trzeba zdjąć trójkątny plastik maskujący śruby od lusterka (jest na zatrzask wystarczy podważyć). I to chyba na tyle ze śrub. Na krawędziach pionowych są po trzy zatrzaski. Wystarczy delikatnie (z czuciem) pociągnąć i powinny puścić. Jak boczne zatrzaski będą już luźne to powoli odchylamy tapicerkę i wypychamy ja do góry, żeby ją zdjąć z krawędzi przy szybie. Trzeba jeszcze wypiąć oprawkę lampki. I to było by chyba wszystko.
-
Dzięki wielkie! Boczek ściągnięty. :) A czym malowaliście ?