-
Immobilizer Failure?
Witam,
problem taki jak w temacie, a mianowicie po wybebeszeniu kluczyka, przelutowaniu microswitcha i włożeniu całości w nową obudowę, przy próbie odpalenia wyskakuje taki oto komunikat i nie da się odpalić auta. Czy ma ktoś jakieś sugestie? Drugi kluczyk działa normalnie o_O
-
Przelozyles pastylke immo ze starej obudowy? Jeżeli nie to przełoż ta ciemna pastylke która jest w okolicach grota
-
Transponder też przełożyłeś do nowej obudowy?
-
A pastylka właśnie:P temat raczej do zamknięcia, dam znać jak sprawdzę:)
-
No myślę że będzie działać :)
-
Pozwolę sobie odświeżyć temat i trochę go zmodyfikować aby nie pisać nowego:)
Problem z Immo zniknął po zastosowaniu rady Wiedźmaaka, jednakowoż pojawił się nowy problem. Pilot nie reaguję w ogóle na przyciski, zero migania diody nic. Bebechy są przełożone do nowej obudowy, bateria nówka, microswitche przelutowane, generalnie na płytce raczej wszystko gra. Centralny z włącznika w samochodzie działa, więc generalnie nie mam pomysłu co może być nie tak. Szukałem trochę po forum jednak nie znalazłem aby komuś dioda w ogóle nie świeciła :) Prosiłbym o jakieś sugestie, porady ewentualnie zaklęcia.
PS. Pilot nie działał już nie działał u poprzedniego właściciela tylko nie wiem ile czasu leżał w takim stanie, może to mieć jaiś związek o_O