https://www.youtube.com/watch?v=C6p7...ature=youtu.be
Witam!
Panowie powiedźcie mi czy to panewka czy wariator.
Auto nagle straciło moc i zgasło przez długą chwile nie chciał nawet kręcić. :(
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=C6p7...ature=youtu.be
Witam!
Panowie powiedźcie mi czy to panewka czy wariator.
Auto nagle straciło moc i zgasło przez długą chwile nie chciał nawet kręcić. :(
Jeśli stracił na mocy tylko chwilowo i się zablokował to raczej panewka.
Może też być przeskoczenie rozrządu. Może doszło do niewielkiej kolizji z zaworami, ale nie na tyle dużej, aby silnik całkowicie przestał pracować, ale wystarczającej, aby trwale stracił moc.
Z tego, co piszesz to doszło też do chwilowego zablokowania silnika, więc albo coś z rozrządem, albo coś wpadło do cylindra, np. urwana elektroda świecy, albo faktycznie zatarta panewka.
Zacznij od wykręcenia i sprawdzenia świec oraz od sprawdzenia ustawienia rozrządu, no i jeśli masz czym to zmierz ciśnienie sprężania.
Proponuję nie uruchamiać tego silnika do czasu jego dokładnego sprawdzenia.
Zapomniałem dodać że jak go uruchomiłem po jednym dniu stania, dodałem lekko gazu to stuki były o wiele częstsze i auto od razu gaśnie.
Tak na odległość to trudno coś więcej stwierdzić.
Przy obróconej panewce silnik zwykle nie gaśnie, tylko mocno stuka.
Te objawy, które wymieniłeś, w połączeniu z brakiem mocy, bardziej przemawiają za kolizją, no ale to wszystko wyjdzie po sprawdzeniu silnika.
tak czy siak czarna dupa. Wiem dużo nie wniosłem.
Tak jak kolega SG0240 to raczej nie wygląda na panewkę.
Panewka nie zablokuje silnika, prędzej zostanie zmielona...
Bardziej kolizja jako pierwsza a później mogła dostać panewka.
Silnika nie odpalaj i od razu do rozebrania.
Skoro dodałeś gazu po odpaleniu i teraz gaśnie to wg mnie przestawiony rozrząd i po tym właśnie dostała panewka. Zawory lekko uszkodzone i jeszcze chodził, ale na przestawionym rozrządzie po dodaniu gazu pewnie 'pomogłeś' w przejściu na tamten świat.. Tak czy siak remont albo wymiana pewnie Cię nie ominie..