-
Alfa Romeo do 15 tys zł
Witam Serdecznie. Bardzo,bardzo sie ciesze-ze znalazlem forum,ludzi zainteresowanych wlasnie ta marka aut,ktora dla mnie-jest najpiekniejsza. Mam zamiar kupic z zona wlasnie alfe romeo,wybrankami sa modele 156,oraz 166. cena jaka dysponuje, wynosi max 15tys zł,wiec wydaje mi sie ze nie jest to za duzo,ale w sumie-nie az tak malo. Pisze do Was,w bardzo waznej dla mnie sprawie,jak juz napisalem powyzej, zadne,ale to zadne auto-tak bardzo mi sie podoba jak Alfa,jednak za kazdym razem,kiedy probuje rozmawiac z ludzmi,ktorzy interesuja sie motoryzacja,maja wlasne warsztaty,od razu wysmiewaja ten temat i odradzaja.dochodze do wniosku,ze te samochody,bardzo szybko sie psuja,i ich czesci,sa bardzo,bardzo drogie,tak wlasnie mowia.boje sie,ze sam kredyt ktory bede splacal,bedzie wystarczajacym wydatkiem,i krok jak mowia inni w przepasc,w ktora napewno wpadniesz!,jest dla mnie smutny. jednak,szukam ludzi,ktorzy wiernie mnie pociesza,i dopowiedza mi pare szczegolow,o modelu,ktory podalem wyzej-interesuje mnie diesel,1,9.bardzo prosze o pomoc...
wierny wielbiciel Alfy Romeo
Rafal.
-
-
Zaraz jakiś MOD przeniesie temat w odpowiednie miejsce, a jeśli chodzi o twoją prośbę Rafael to muszę ciebie zmartwić, dysponujesz kwotą 15 tyś - fakt auto kupisz - być może trafisz nawet na w miare dobrze utrzymane, wymienisz podstawy i będziesz jeździł.
Jeśli natomiast auto będzie zajechane do granic, a takich jest najwięcej w granicach 12-14tys, w szczególności chodzi mi tu o zawieszenie wytłuczone na pozimowych dziurach to powinieneś mieć w zapasie sporą ilośc gotówki na wymianę jego elementów, aby mozna było bezpiecznie jeździć.
W międzyczasie dojdą napewno jakieś koszty związane z mechaniką silnika, chcesz diesla to zwróć uwagę w jakim stanie jest turbina bo wpadka z tym elementem jest dosyć kosztowna.
Życzę tobie abyś kupił to auto ale nie rób tego pod wpływem nagłego podniecenia, które ujawnić się może po pierwszej jeździe, auto obejrzyj z mechanikiem a najlepiej weź na warsztat - pożądny.
PS.
Widzę, że jesteś z Gorzowa, zwróć uwagę na drogę wjazdową od strony Kłodawy, zawsze jak nią jadę to za mną robią się korki po kilka samochodów, w samym mieście też nie jest dobrze - a ten samochód tego nie lubi - trzeba uważać bo miske można zostawić w wielu miejscach ;P.
pozdro
-
:)
wiem,wiem...masz racje,wlasnie to podniecenie, ktore moze prowokowac,nawet wtedy,kiedy wiesz-ze cos jest nie tak,ale to jak sie je prowadzi,to jest nie do opisania.jezdzilem swego czasu skoda octavia,tdi...nie miala wlasnie tego czegos,co ma to auto.
wielkie dzieki za pare slow,pozdrawiam serdecznie
-
siemanko
co do opini, rad itp. zajrzyj koniecznie tutaj: Porady przy zakupie - Forum ogólnopolskiego klubu Alfa Romeo - Alfaholicy i podepnij sie ewentualnie pod jakiś temat. jak masz chęć od czasu do czasu spotykamy się w kilku alfaholików na mieście, więc jak chcesz sie przyłączyć daj znać mi na gg (9524441) albo na PW sie odezwij, to możemy ci o alfach co nie co poopowiadać :)