-
Na 100% nie łożyska
Byłem u mechanika i na podnosniku rozpedił mi koła specjalna rozpędzarką, tył byl cicho a z przodu jak kręcił to nie szło wysiedzieć w aucie tak huczało i z lewej gorzej niż prawej zeby nie bylo ze to podpora półosi. Oczywiście wydałem 600zl na dwa łożyska SKF I nic sie nie poprawiło dalej to samo:( nie jest to wina opon ani felg bo na podnosniku nie ma to nic do znaczenia. Huczenie zaczyna sie od 60 do 80km/h
Tak wiem ze było takich podobnych tematów od groma ale nic ciekawego tam nie było...
Czy mial ktoś coś takiego? bo nie chcę za tydzień wydać kolejnego tysiaka na nowe hamulce bo tarcze i klocki sa w super stanie albo na inne niepotrzebne części i robocizne :(
-
Już dałeś się wydymać z łożyskami. A problem wygląda na mechanizm różnicowy/przeguby.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
-
Między 60-80km/h odzywa się przebub wewnetrzy...Nie czujesz lekkiej wibracji auta przy tych prędkościach?
-
Ciężko mi teraz to powiedzieć ze tak lub nie na 100% :/
Dopiero w niedzielę sprawdzę ale nie kojarzę żeby były jakieś wibracje
-
Dzisiaj sprawdziłem i nie ma żadnych drgań ale jak skręcam w lewo to cichnie a w prawo to jeszcze gorzej:/ gdzie dalej szukać przyczyny?
-
No wygląda na to ze przeguby. Ale sprawdziłbym jeszcze na podnośniku czy szumi coś przy skrzyni.
Masz wgl olej w skrzyni ?
Jak wyglądają Twoje osłony na przegubach ?
-
wibracje są najlepiej odczuwalne na drążku zmiany biegów o ile nie masz selespeed'a
-
Pracuje calymi dniami i dopiero w czwartek mam wolne to zobaczę co tam ze skrzynią i osłonami.
Mam selespeed'a
-
Przy skrecaniu w prawi dociazasz lewas stronę więc ja bym szukał winowajcy po lewej stronie autka. Niby 100% nie łożyska, a objawy wręcz idealne... Może podnieś raz jeszcze każde koło i poruszał nim zobacz czy trzyma sztywno czy lekko się rusza koło... Zwłaszcza lewa stronę :)
-
Też mi się tak wydaje. Możliwe jest to, że ten baran uszkodził nowe łożysko.
Gdyby było cos nie tak z hamulcami 'lekko trzymaja' to by nie było różnicy przy skręcie.
Czy ktoś moze mi wytłumaczyć jakim cudem moze wyć wewnetrzny przegub? Kojarzę wygląd prawego i lewego i nie mogę tego zrozumieć.