Mam dwa pytania odnośnie tematu:
1. Czy będzie pasować znaczek z Alfy 147?
2. Jak stary usunąć i wstawić nowy?
Printable View
Mam dwa pytania odnośnie tematu:
1. Czy będzie pasować znaczek z Alfy 147?
2. Jak stary usunąć i wstawić nowy?
Stary znaczek podważasz z boku cienkim śrubokrętem i odchodzi
dzięki, a ze 147 będzie pasować?
Orginalny emblemat jest przykręcony śrubką do klapy. Trzeba zdjąć plastik. Czy pasuje ze 147, nie wiem, ja miałem kupiony do GT.
były 2 rodzaje znaczków.
jeden na podstawie drugi bez
Też ostatnio wymieniałem logo na tylnej klapie i dotarłem do informacji że w połowie 2005 roku były zamienione znaczki. Starsza wersja jest na dwóch bolcach i kleju (taśma dwustronna) a nowsza wersja na śrubie. Od 147 pasuje podobno bo i średnica taka sama i system mocowania.
Wymieniłem ostatnio u siebie mam GT z 2006 roku i wystarczyło podważyć śrubokrętem stary znaczek i nakleić nowy
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Czyli wychodzi na to że pomyliłem kolejność, starsza wersja na śrubkę a nowsza na kołki i klej.
To nie jedyny problem jaki doskwiera GT którą aktualnie mam na garażu więc mogło mi się pomylić bo sporo informacji szukam i czytam odnośnie tego modelu.
Niestety odpowiedzi na inne problemy nie znalazłem jeszcze na forum w dziale GT
do 2005 roku byly emblematy na duzej podstawce na dwa bolce ale znaczek jest przyklejony na takiej piance do tej wlasnie podstawy . Po 2005 roku jest juz niewidoczna podstawa ale tak samo sam znaczek jest trzymany . W obu przypadkach najbezpieczniej wbic srubokret na srodku znaczka i odciągać znaczek .
Jak ktoś ma we wczesniejszych inne macowanie to najwidoczniej miał klape przekładaną :P