-
Niskie oboty falują
Cześć. Wymieniłem wczoraj przepływomierz i autko przyśpiesza jak trzeba, bez skoków mocy lecz nadal mam problem z niskimi obrotami. Od 1700 lecą do 2000 i znów opadają do 1700 i dalej... czytałem o poluźnieniu linki gazu ale to nie to. Wszystko się stabilizuje gdy wypinam odmę z gumowego węża dolotu.
Edit: będę musiał nagrać filmik i tutaj wstawić, bo szukam na forum i moje falowanie jest chyba troche inne niż reszty. Mój krokowiec stara się cały czas wiksować obroty, nie tylko na luzie. Jadę na biegu, puszczam gaz, a on leci na 1500, czasem 1800 obrotow. Przyduszę go hamulcem to dalej daje gazu.
-
A przy okazji przepływomierza sprawdzałeś tego krokowca? Kwalifikuje się chyba już do wymiany.
-
Ogólnie muszę jeszcze zrobic reset komputerem i sprawdzić czy to coś zmieni, bo na razie tylko akumulator odłączałem. Właśnie nie rozumiem o co chodzi z krokowcem. Tam jest tylko silniczek, jeżeli on chodzi, nie jest przepalony itp. to chyba powinno wszystko działać tak?
-
-
Cytat:
Napisał
zieloo007
a może alternator ???
Mam całkiem poważnie pytanie dla poszerzenia własnej wiedzy- jaki tu wpływ w tym przypadku ma alternator. Bardzo ciekawi mnie ta teoria.