witam. mam problem z mocą w mojej ar 156 1.6 ts gdy zapalam zimny czy ciepły to słychać warkot przez parę sekund tak jak bym palił diesla spalanie w normie.czy wariator może mieć na to wpływ.
Printable View
witam. mam problem z mocą w mojej ar 156 1.6 ts gdy zapalam zimny czy ciepły to słychać warkot przez parę sekund tak jak bym palił diesla spalanie w normie.czy wariator może mieć na to wpływ.
tofecek było wielokrotnie o tym pisane wystarczy przejrzeć forum :D . W Twoim przypadku będzie wariator do wymiany.
To klekotanie to wariat a przyczyn " choroby muła " może być wiele:najczęściej przepływomierz,sonda,nieszczelny dolot itp. najlepiej poprzekładaj to i owo na próbę jak masz od kogo(taniej) lub jedz na kompa.
Tak to jest jak się przy wymianie rozrządu oszczędza...
setce ludzi sie uda i zaoszczedza, 5 poniesie podwojne koszta (srednia i tak dobra). Potrafi takze padnac po roku i 20tys i do kogo wtedy pretensje? Ja jestem za tym ze co 2 zmiana rozrzadu wariat do wymiany pod warunkiem ze nie ma zadnych objawow padania.
A zaoszczędzoną kase wydam na co innego, potrzeb zawsze wiecej niz monety
Ta proporcja jest zgoła odwrotna 5 się uda a 100poniesie stratę. Wariator do wymiany przy każdej wymianie rozrządu w TSie, a pompa wody co drugą wymianę