-
Prawdopodobnie wariator
Witam pisze w takiej sprawie 2 dni temu odkupiłem od kolegi Alfe romeo 156 1.6.16v TS 98r Sedan
I przy rozruchu na zimnym silniku przez 2/3 sekundy jest tak jakbym zapalił diesla :p taki lekki warkot czy coś podobnego ale po 2/3 sekundach jest już ok .
Dziś wymieniłem olej , filtr czyli podstawa .
teraz pytanie czy jest mozliwość zregenerowania tego wariatora i czy to jest na pewno to ... ? pisałem pw do darek2116 zauważyłem że on się tym zajmuje ... ale pytam dla pewności i jako jest to mniej wiecej koszt ? zwiazany z tą naprawą oczywiście nie jestem mechanikiem i sam tego nie rozbiorę ...
Chodzi mi bardziej o to czy jestem na dobrym topie :p
-
To mogą być słyszalne popychacze hydrauliczne, co jest normalne przy rozruchu zimnego silnika.
Jeśli silnik cicho pracuje, a lekkie klekotanie występuje tylko chwilowo przy rozruchu zimnego silnika, to ja bym na razie dał spokój wariatowi, no chyba że masz do wymiany rozrząd to wtedy warto też zrobić porządek z wariatem.
Koszt robocizny to zależnie od warsztatu 250-400 zł. Robić trzeba tylko tam, gdzie mają pojęcie o TS-ach oraz odpowiednie narzędzia. Nigdy nie oddawaj TS-a w ręce mechaników od wszystkiego
-
Dziekuję za odpowiedz :)
Na silniku pisze ze był robiony przy 60 tys a na liczniku mam 134 tys ... zrobione
Widzę że jesteś z Wrocławia ja jestem z Brzegu mógłbyś mi polecić jakiś warsztat aby nie wiem przysłuchał się tego *klekotu*
Aha przy wymianie/regeneracji wariata jest potrzebne robienie rozrządu ? jakie inne koszta są z tym związane .
No i jak ocenić czy to faktycznie wariator czy coś innego być moze normalnej rzeczy ... :)
-
No to masz rozrząd do wymiany. Przy okazji należałoby przy takim przebiegu wymienić pompę płynu. Co do wariata to trudno powiedzieć. Możesz nagrać dźwięk silnika to posłuchamy.
Wymiana wariata zawsze wiąże się z demontażem rozrządu, więc jeśli by była taka potrzeba to wtedy warto robić wszystko, aby nie ponosić kosztów.
Gdybyś był zainteresowany to ja potrafię zająć się rozrządem.
-
Ok jutro z rana nagram i wrzucę na YT lub ooo napisz na pw skontaktujemy się poprzez FB jeśli nie masz nic przeciwko wtedy film ci wyśle na pw na fb :) i pogadamy o kosztach itd :)
-
Daje filmik udało mi się to uchwycić mniej więcej dłużej postał i takie coś jest
https://www.youtube.com/watch?v=XINA...ature=youtu.be
-
Słychać jak wariator, też mam taki odgłos, trzeba zregenerować lub wymienić na nowy, ale jeszcze tragedii nie ma,
Jeśli chodzi o rozrząd, to kwalifikuje się do wymiany, jeśli dane przebiegu są prawdziwe,
Co prawda fabryka mówi o większych przebiegach dla tego silnika, ale z praktyka i ilość "skasowanych głowic" mówi o wymianie co 60 tyś km.
-
Czyli regeneracja wariata + rozrząd no ciekawe ile to teraz będzie mnie kosztować .... całość mam nadzieje że SG0240 nie zedrze zemnie :D
-
Trochę krótki ten filmik. Warto by posłuchać dłużej, jak pracuje po odpaleniu, no i przy odpalaniu na ciepłym.
Ale prawdopodobnie masz to samo, co ja. Już od kilku lat przy rozruchu wariat ok. 2 sek klekocze, ale potem jest cicho, więc nic z tym nie robię, bo nie ma potrzeby. Obecnie mój wariat ma przejechane 64 tys. km.
-
Ewidentnie słychać na starcie wariata, ale tragedii jeszcze nie ma.
Sam rozrząd wyniesie cię około 450,00 + robocizna chyba, że kupisz go w częściach noname to i taniej bo bodajże za 250,00 już dostępne, ale nie polecam.