-
Przebieg miga
Siemka mam pytanie kupiłem alfe GT (rozbitą lecz już wszystko naprawione) i miga mi przebieg czytałem na forum że trzeba zrobić Proxy cokolwiek to jest, koledze któremu również miga wymienił licznik i dlatego zaczął się problem, stąd moje pytanie czy przebieg miga tylko po wymianie licznika czy od uderzenia również może zacząć?
Pozdrawiam.
-
Przebieg najczęściej miga jak były dokonywane jakieś zmiany w wyposażeniu samochodu.
-
aaa oki a jeżeli podłącze kompa to będę wiedział co to za zmiany?
-
nie koniecznie
mialem tak w gt
bledow nic a jednak migalo
przyczyny byly dwie -licznik i radio
-
Nie ma chyba żadnych błędów związanych z tzw. "osiowaniem". Tak jak 'jarzon' napisał zwykle przebieg miga po dodaniu/zabraniu/wymienieniu na inne elementów wyposażenia związanych z CAN'em. A naprawić temat jest dość prosto- jeśli masz dostęp do FES'a na przykład. Z tego co pamietam to w zakładce Body masz funkcję Can Setup / Proxy Alignment Procedure albo coś podobnego. Uruchamiasz i powinno wszystko wrócić do normy.
-
U mnie zaczęło migać, zgasiłem silnik zapaliłem od nowa i przestało. Samochód sam sie naprawia nic tylko jezdzić :)
-
znalazłem błąd ;) panel od podnoszenia szyb i regulacji lusterek mi szwankował wyjąłem i okazało się że kostka nie była wciśnięta dobrze wystarczyło ją podpiąć i problem znikł więc wielkie dzięki za pomoc chłopaki.