-
Tarcze i klocki
Witam ponownie
Remont idzie dalej kupilem wahacze fast, zobaczymy jak będą się sprawować, końcówki i łączniki kupiłem osobno, jak mi zasugerowaliscie. Teraz czas na tarcze i klocki mam na oku taki oto zestaw ze wzledu chocby ze moge je odebrać osobiście
TARCZE PRZÓD ALFA ROMEO 145 146 155 TIPO 284/22mm (603473868) - Aukcje internetowe Allegro
mam pytanie mial ktos z nimi doczynienia, jak moga sie sprawowac?
i odnośnie klocków których nigdzie nie mogę znaleźć. Macie jakieś propozycje gdzie moge takie dostać lub jakies zamienniki które beda pasowac do mojej belli.
Pozdro
-
Jakich klocków szukasz, najlepiej pokaż zdjęcie.
-
No powiem że tarcze są wyjatkowo tanie do nich napewno pasowałbym miekkie klocki Textara bo inaczej szybko tarcze bedą do wymiany
-
Nie kupuj tych tarcz!!! To nie Twój rozmiar - Tarcze w 155 2,5 TD Sportiva 298 mm! (zaciski Girling), klocki bez problemu z przewodami do czujnika zużycia w cenie 85,00 PLN (Bosch) za komplet.
-
Nigdy się nie spotkałem z takimi wymiarami tarcz do 155 najwieksze są 284 mm wentylowane
-
Mea Culpa... Faktycznie... Ale cena - to podejrzane...
Tu masz klocki Lucasa:
http://moto.allegro.pl/item612616804...155_lucas.html
-
podsumowanie
Komandos65 miał po części racje tarcze nie pasowały podobnie jak klocki które były z innej bajki-wg katalogu części i oznaczeń wszystko grało. Tarcze były prawie identyczne rożniły sie tylko o grubość piasty rzędu 0,9 mm, co dopiero wyszło przy montażu. Na szczęście gościu oddał kase bez problemu. Tarcze zakupilem przez znajomego mechanika z Italcars juz niestety nie po 60 zł a 120 za sztuke, po zmierzeniu starych tarcz okazało się że będą pasować z Fiata Croma 93 2.0 ?!. Z tylnymi nie było juz takich problemów. po miesiącu zabawy w kanale z wahaczami, miska, zawieszeniem, przegubami, tarczami, elektryka, klamkami bella w końcu na chodzie. Przegląd przeszła bez mrugnięcia, co najważniejsze wszystko oprócz elektryki własnymi siłami jak na pierwszy raz z to nawet nieżle.