Witam w ramach oszczędności chciałbym wymienić uszkodzone szkło reflektora przedniego z Europy na Anglika ? Czy po takiej przekładce szkła nie będzie problemów z ustawieniem świateł ?.
Pozdrawiam.
Printable View
Witam w ramach oszczędności chciałbym wymienić uszkodzone szkło reflektora przedniego z Europy na Anglika ? Czy po takiej przekładce szkła nie będzie problemów z ustawieniem świateł ?.
Pozdrawiam.
nie jestem specjalistą ale moim zdaniem jesli wymieniasz samo szkło to chyba nie powinno mieć znaczenia.
Różnica tkwi w ustawieniach odbłyśnika/soczewki.
Mysle ze ,,szkło,, czy to anglik czy europejska wersja nie ma znaczenia-- tak mi sie przynajmniej wydaje.
Pytanie tkwi czy da rade wymienić ,akurat mam koło siebie rozbita lampe, połowy praktycznie ,,szkła,, niema, a sie trzyma, nie wiem czy da sie ją jakaoś wymontować profesjonalnie z obudowy bez ponownego klejenia.
Tak na marginesie to nie szkło tylko jakieś tworzywo/ plastik
z tyłu masz 3 zatrzaski jeżeli chodzi o zestaw odbłyśników
2 przy ręcznej regulacji światła i dodatkowy przy silniczku wysokości światła
co do szkła to jest to tworzywo sztuczne, jedna z najlepszych form renowacji to zeszlifowanie go papierami 1000/1500/2000/3000 i pomalowanie lakierem bezbarwnym
Wymieniaj bez problemu nie ma żadnej róznicy oprócz znaczka homologacji na kloszu :D
Wielkie dzięki za opinie które utwierdziły mnie w tym aby spróbować :) odezwę się jeśli zrobię to .Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc :)