Witam. Mam taki problem, borykam sie z wypadajacym zaplonem na cylindrze nr 1. Problem dalej wystepuje mimo wymiany wszystkich swiec i cewki zaplonowej na tym cylindrze. Jakies pomysly?
Printable View
Witam. Mam taki problem, borykam sie z wypadajacym zaplonem na cylindrze nr 1. Problem dalej wystepuje mimo wymiany wszystkich swiec i cewki zaplonowej na tym cylindrze. Jakies pomysly?
Ktoś coś? Temat dosyć palący.
To zalezy co wpływa na wypadanie zapłonu, brak iskry czy brak paliwa.
Zmniejszyć przerwę na świecy lub wymienic wtryskiwacz
Błędy jakie mam to P0300 oraz P0301 co mówi o ogólnym wypadniu zapłonu i wypadaniu zapłonu na cylindrze nr.1 - czyli mówisz aby trochę "dać luzu" świecy?
Zmniejszyć przerwę miedzy elektrodami
To miałem właśnie na myśli. Jutro wykręcę i zobaczę. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny. Generalnie powiem, że na starych świecach ten problem też był...
Generalnie jak by nie było iskry świeca powinna byc zalana, musisz uważniej przyjrzeć się w czym jest problem braku iskry czy paliwa
Ustaw poprawnie rozrząd i będzie po problemie bo jak mniemam cewki masz sprawne.
Generalnie teraz zapalił mi się na stałe błąd P0201 - błąd wtryskiwacza cylinder nr 1. Auto pracuje jakby na 5 cylindrów, szarpie, nie ma mocy, przerywa.