-
Witam Witam
Witam, mam na imię Maciek, od dawna zafascynowany marką Alfa Romeo, ale niestety bez żadnego jej produktu w posiadaniu, co się zmieniło dość nie dawno. Do tej pory byłem i jestem szczęśliwym posiadaczem czarnej włoszki Lancii Delty III, cudowne auto przyciągające wzrok z każdej strony :)
Do grona czarnych włoszek dołączyła ostatnio AR Giulietta SportivaQV, którą mam nadzieje nie długo pochwalę się w całej okazałości ;)
Postanowiłem się zarejestrować i dołączyć do tej grupy pozytywnie zakręconych i z chęci dzielenia się własnymi doświadczeniami jak i potrzebą chwili... Dostałem ofertę na kupno nieziemskiej AR 159 w wersji "TI", która była moim marzeniem i obiektem westchnień, co w związku z tym skłoniło mnie do zasięgnięcia stąd odrobiny wiedzy co i jak wygląda i na co koniecznie zwrócić uwagę przy zakupie, mam nadzieję że uda mi się jeszcze pochwalić ładnymi fotkami w tym roku.
Pozdrawiam
-
Witam i mam nadzieję że się spotkamy i chętnie poznam Twoje samochody, gdyż jestem zainteresowany przejażdżka delta.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
-
4 załącznik(i)
-
Tak, kojarzę właśnie się zastanawiałem czy to nie czasem ta gulietta. Miałem ochotę sprzedać 9 a kupić guliette. Delta bardzo ładna.
-
Ja kupiłem Julkę bo miałem parcie, że chce mieć w końcu jakąś fajną AR, ale jak zobaczyłem w tą sobotę 159 (moje odwieczne marzenie) w pełnym pakiecie TI w sedanie nie mogłem się oprzeć ;D już orientowałem się co i jak u gościa w Rzemieniu Auto - Krak, i od paru dni obczajam forum co by tu zrobić żeby się dobrze Bellą zaopiekować, będzie pełna rodzina pełnoprawnych włoszek ;)
-
Ja byłem swoją w rzemieniu, wyłączył mi egr oraz klapy wirowe.
-
I jak odczucia? dobry fachowiec? Trochę sporo sobie liczy, ceny powiedziałbym krakowskie za taką usługę, dziś Tomek z autka.pl z Krakowa krzyknął mi tyle samo, no ale z tego co się do tej pory orientowałem to raczej warto ;)
A wrażenia z jazdy?
-
Fachowiec raczej ok. Mi mechanikę robi znajomy. Co do rzemienia to daje dobre rabaty
-
Fakt, za ewentualną wymianę rozrządu przy okazji w/w krzyknął 100 + materiał / nieźle
-
Na forum opla go polecają, ludzie po 300 km przyjezdzaja . Przy mnie byli chlopaczki z Limanowej zregenerować pompy od vectry, mieli 3 sztuki.