-
2 załącznik(i)
Błąd czujnik szyby.
Witam serdecznie.
Od niedawna mam bardzo denerwujący problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Byłem już u elektryka i też nic nie poradził. Mianowicie chodzi o czujnik opuszczania szyby, ciągle się zapala i gaśnie... podczas jazdy to strasznie irytujące.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=181272&stc=1
-
Z uszczelki szyby wychodzi przewód i jest tak dziwnie zagięty w miejscu gdzie dociska go górna część boczka drzwi. Podejrzewam że tam może się łamać lub przecierać. Ja go "popieściłem", inaczej ułożyłem i pomogło. Uszczelka jest chyba dość droga. Rozwiązaniem byłoby prawdopodobnie zwarcie wtyczki.
Rozumiem że elektryk rozebrał boczek drzwi i sprawdził też wtyczkę może wystarczyłoby ją docisnąć lub psiknąć jakimś contact spray'em.
-
Boczek był rozbierany, przez jakiś czas był spokój. Niestety teraz się to nasiliło. Podczas jazdy potrafi tak przez dłuższy czas migać :(
-
Dokładnie jak ostry napisał jak zdejmiesz boczek drzwi tam jest widoczna wtyczka z uszczelki, błąd ten jest na 100 % przez to. Jak uszczelniłem drzwi (woda dostawała się do środka) przy demontażu zapomniałem tego kabla wpiąć to taki komunikat wywala. Ten czujnik jest odpowiedzialny w razie zgniecenia np. ręki podczas podciągania szyby do góry. Jeśli ten komunikat ci się pokazał zapewne szyby nie podciagniesz do góry na raz. Szyba będzie podnosić się tylko o kilka cm po ponownym wciśnięciu znów o kilka cm
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
olo_84 masz racje, dokładnie tak jak piszesz. W weekend sprawdzę co i jak. Dzięki.