-
Jak wymienić
Witam spaliła mi się żarówka przeciwmgłowa przód od pasażera da się ją jakoś samodzielnie wymienić? W instrukcji jest napisane tylko:
"Aby wymienić żarówki przednich świateł przeciwmgielnych i wyregulować światła reflektorów należy zgłosić się do ASO Alfa Romeo"
Czy jest jakaś instrukcja jak to zrobić? Czy faktycznie muszę jechać do ASO żeby wymienili mi żarówkę. Ogółem poleca ktoś jakieś dobre H1 ?
-
Bez przesady żeby z tym do ASO jechać. Wystarczy że otworzysz dekielek od przeciwmgłowych. Jest osobno, na samym brzegu lampy. Zwinne ręce bardzo przydatne. A reszta jak z żarówkami mijania - drucik, wyciągasz żarówkę, wkładasz nową, zapinasz drucik.
Ja mam białe żarówki Philipsa i bardzo dobrze oświetlają zarówno we mgle jak i bez niej ;)
Wyryte rantem felgi
-
Czyli jednak da się. Nie chciałbym niczego zepsuć/połamać. Dzięki za info
-
Tam nic na siłę nie musisz robić. jeśli coś nie chce się ruszyć po przyłożeniu delikatnej siły to znaczy że nie tędy droga. Wszystko idzie dość lekko więc jak nie zrobisz nic na siłę to nic nie połamiesz
Chociaż teraz patrzę że masz FL, wiec nie do końca wiem czy to co napisałem wyżej ma zastosowanie - ja pisałem do wersji przed FL. Niemniej jednak na pewno nie trzeba jechać do ASO
Wyryte rantem felgi
-
Hmm.. no FL przyglądałem się temu i chyba znalazłem sposób choć przetestuje po niedzieli dopiero. Czy ktoś z Alfa po Fl wymieniał wskazówki wskazane!!!
Czy naprawde nikt nie wymieniał świateł przeciwmgłowych w 147 po FL ? i nie potrafi nic powiedzieć na ten temat?