-
5 załącznik(i)
pytanko o podłogę
witam mam pytanie do użytkowników 156 czy w waszych alfach tez zdzewieje podloga??
w mojej poprzedniej 156 zgnila podloga i progi.
teraz mam juz druga 156 tylko ze kombi,gdy ja kupowalem to byla zdrowa przynajmniej tak wygladala,mam ja 3lata i ostatnio rozebralem srodek i masakra,pod oryginalna konserwacja rdza i dziury.
Załącznik 181603Załącznik 181604Załącznik 181605Załącznik 181606Załącznik 181607
Wysłane z mojego LG-D686 przy użyciu Tapatalka
-
dzis wziolem sie za podloge od spodu i tez masakra,pod orginalna konserwacja rdza i dziury musialem troche powycinac
-
1 załącznik(i)
Załącznik 181608
-
Mam dwie poliftowe i miałem z 2001 i nie było czegoś takiego. Ale patrząc na wykonanie tych napraw to ręce same składają się do braw, oczywiście ironicznie to piszę. Po takiej robocie to za 5 miesięcy reszta podłogi będzie wyglądała gorzej jak przed. Należało by po spawaniu posmarować np. chlorokauczukiem dalej dać masę uszczelniającą np..BOLL'' a nie wyklejać matami wygłuszającymi pod którymi będzie tylko teraz gromadziła się wilgoć.Bardzo na skróty.
-
to sa maty bitumiczne,ktore zostaly podgrzane palnikiem i sie ladnie wtopily
-
a spod caly mam zamiar zakonserwowac ale przeraza mnie to, i wlasnie nie wiem dlaczego tak sie dzieje .slyszalem juz o wielu zgnitych 156. sam kilka ogladalem zanim kupilem ta
-
Progi mam zdrowe a środek nalot. Może zimę wytrzyma :)
-
u mnie progi tez zdrowe.kolo progow obrzarla rdza
robie sobie to sam i powoli potem caly spod zakonserwuje,tylko jestem ciekaw ze prawie wszystkie 156 przed liftem sa zgnite od spodu.
ciekaw jestem jak jest w poliftowych i 147 czy tez je rdza wcina
-
czy po prostu fabrycznie byly zle zakonserwowane,czy blacha na podlodze jest za cienka,a wogole na podlodze to ocynk??
-
Potwierdzam blacha w alfach a juz na pewno w156, jak i w fiatach w tych rocznikach, jest po prostu słaba... wiadomo zależy od tego jak była w latach młodości użytkowa i jak o nią dbano.. duże znaczenia ma to czy była garażowana czy stała pod chmurką.. Co do napraw to powinny wytrzymać 2-3 lata, fakt ze powycinałeś rdze i zabezpieczyłeś jakimś tam podkładem plus mata powinno zabezpieczyć przed wilgocią,wodą. Aha co do konserwacji podwozia.. moze wygladać to od spodu dobrze ale po zdarciu wychodzi na to ,ze wszystko pod nią jest rude i zgniłe . Wszystko zależy od tego kto i jak sie przyłożył do konserwacji , bo wątpie ze po 15 latach masz fabrycznie zakonserwowane blachy. Myśle ,ze w tym roczniku juz były co najmniej 2 konserwacje. Oczywiscie to sa moje domysły:D moze jest inaczej