-
1 załącznik(i)
Urwany materiał z drzwi
Witajcie, postanowiłem dziś trochę wypucować Belle przed świętami, a tu zonk. Wiewający materiał nie trzymający się w ogóle drzwi (zaznaczone na foto). Moje pytanie jest takie czy po rozebraniu boczka jest w stanie wyjąć gąbkę (która się strasznie kruszy) do której przyczepiony jest ten materiał i zmontować ? Czy lepiej kupić cały boczek ?
~
-
Miałem ten sam problem, nie wiem czy da sie wyjąć gąbkę, ale wiem że u mnie dobrze zadziałał vikol. Nawet nie przesiąkł, więc wyglądało jak fabryka. Musisz tylko dokładnie wysmarować i będzie się trzymało.
-
a smarowałeś cały kawałek ? bo mi wiewa tylko na dole i nie chciałbym wyrywać z boku :) jak posmaruje parę cm na dole naciągnę i upcham na dole ładnie będzie myślisz trzymać ?
-
Cytat:
Napisał
MyPPx
Wiewający materiał
Jaki? Pytam serio, co to znaczy "wiewający"? To od "powiewać"?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Taa, to są takie specjalne wyrazy :D A w prostym tłumaczeniu (materiał poruszający się pod wpływem wiatru np. zamykania drzwi) :P
-
Jak to welurowe wykończenie w boczku masz w kolorze czarnym to mam takie coś na zbyciu całe, nie "wiewiające" w idealnym stanie. Zdejmujesz boczek, od tyłu będziesz widział gdzie podważyć żeby to zdemontować, bo ten trójkąt możesz wyjąć i wkleić z powrotem w całości. Ja wklejałem całe te "trójkąty" na klej w sztyftach z pistoletu na ciepło. Trzyma zaje&iście.
-
Niestety nie jest to czarne :( welurek jest grafitowy :)
-
Miałem ten sam problem, zawiodłem do tapicera wzia chyba 5 dych i to pokleil... Wygląda to źle... Jak odbierałem wk** się mocno mnie ze to jest źle zrobione, bo pokleil to cienka pianka i materiał przykleić na równo bez tych rowków... Tłumaczył się tym że nie mógł zdradzać tego kleju, że nie chciał się materiał przykleić...
Polecam zakup nowego boczka lub zabawę samemu chyba że ktoś ma dobrego i zaufanego tapicera
-
Probowaliście klejem na ciepło? Tzw. GlueGun'em? Fabrycznie często są one na ciepło klejone.
-
To są materiały klejone fabrycznie środkiem w sprayu. Jeśli się odkleiło, to nie ma prawie szans na oderwanie i ponowne przyklejenie, jak w oryginale bo materiał się zniekształci itd. Na allegro jest pełno wnętrz od 156 i podejrzewam, że jeśli ktoś ma siedzenia z takim obiciem to i boczek się znajdzie.