Witam. Mam do wymiany wahacze wzdłużne i stąd moje pytanie czy da radę wymienić same tuleje ? Bo koszt tulei a całego wahacza znacznie się różni.
Printable View
Witam. Mam do wymiany wahacze wzdłużne i stąd moje pytanie czy da radę wymienić same tuleje ? Bo koszt tulei a całego wahacza znacznie się różni.
Tak, da się. Możesz to nawet sam zrobić.
Chyba się na to zdecyduje. A jeszcze pytanie odnośnie tylnych wahaczy poprzecznych. Polecacie firmę FAST czy VEMA ? Kpl. FAST 180zł natomiasta VEMA 280.
osobiscie fast bym nie włożył
Mi zakładali vemy jeden komplet po pół roku się rozsypał (kilka tulei można było palcami wyjąć a 1 nawet sama wyleciała). poszło do reklamacji. Drugi zestaw vemy póki co trzyma
Wyryte rantem felgi
Kupisz FAST czy VEMA i będziesz za rok znowu wymieniał, te części nie nadają się na nasze drogi.
Wzdłużne warto kupić orginalne, jest odczuwalna różnica w jeździe. Tuleje to zwykła lita guma i nijak się ma do zamierzeń konstruktorów zawieszenia. Ale jak brak kasy dusi to też pojeździsz.
No ja z FAST czy VEMĄ w 147 nie mam doświadczenia ale w 146 dolne wahacze FAST wytrzymywały 10tys km. Oczywiście trwałość zależy od stanu amortyzatorów i dróg i od stylu jazdy...
3 miesiące temu zrobiłem w 147 cały zawias z tyłu na częściach DELPHI i zobaczymy jak one będą się spisywać...
Ja mam FAST z tyłu od 50tyś km. Pełne zawieszenie FAST po taniości w promo kupiłem i złego słowa nie powiem, chyba 1 wahacz jest VEMA ale też się nic nie dzieje. Anyway ZA WSZYSTKO dałem chyba ok. 600zł, więc po taniości na maksa, ale działa.