-
Ramka do radia
Konsola przed liftem z 'drewnem'. Kupilem radyjko PIONEER MVH-170UBG. Fabryczna ramka pasuje idealnie ale oczywiscie pozostawia dziury zwlaszcza w dolnej czescii kieszeni na radio - zieją 2 dziury ze śrubami. No to oczywiscie poszukalem ramki an allegro. Kupilem:
http://allegro.pl/ramka-radiowa-na-r...npage-observed
No i tutaj jest problem - jak ro zalozyc? bo chyba nie na klej? ogolnie ramka pasuje i zakrywa wszystko, ale ja tam nie widze zadnych zaczepow mocujacych. A moze ktos z was kupowal inna, lepsza ramke?
-
zdejmij stara ramke z radia i zaloz ta powinna sie zaczepic jak normalna do radia :)
-
Dzieki za szybko odp. Ja oczywiscie rak to robilem - sciagalem stara ramke i chcialem zaczepic nowa, ale.... nowa od srodka jest calkowicie gladka tam nie ma zadnych zaczepow podobnych do tych ktore sa w oryginalnej
-
Ja tez kupiłem taka ramkę montuj ja tak: Najpierw wkladasz metalowa kieszeń powinna byc z radiem lub po starym ci zostac odginasz trę zabki ta żeby ci nie latalo w środku teraz na radio od tylu wciskasz ramkę i do ciskasz od wewnątrz do ramki/panelu bez kleju itp teraz na radio zakładasz 2 krotsza czesc metalowej kieszeni ona docisnie od tylu ramkę do panelu/ramki radia wszystko wsuwasz i gotowe nic nie powinno latac
-
Moim zdaniem to powinno być jeszcze inaczej, przynajmniej tak jest u mnie w polifcie. Wyjmujesz radio, wyjmujesz metalową półkieszeń radia z deski rozdzielczej, wkładasz tą plastikową maskownice w miejsce po radiu, dopiero przez nią przekładasz/wsówasz metalową półkieszeń radia i z powrotem zaginasz ząbki (metalowa półkieszeń ma rant dookoła który trzyma plastikową maskownice) i dopiero wkładasz radio na koniec.
-
ja to założyłem na bezbarwnym silikonie.Jest estetycznie a w razie potrzeby można zdjąć.