Witam :) zaczyna po mału przychodzić zima i chciałbym sie dowiedzieć od was co za dodatek do ropy polecacie na zime oraz jakiś preparat do czyszczenia wtrysków :) Pierwszy raz posiadam Diesla wiec chciałbym co nie co wiedzieć :) Pozdrawiam
Printable View
Witam :) zaczyna po mału przychodzić zima i chciałbym sie dowiedzieć od was co za dodatek do ropy polecacie na zime oraz jakiś preparat do czyszczenia wtrysków :) Pierwszy raz posiadam Diesla wiec chciałbym co nie co wiedzieć :) Pozdrawiam
Utrzymuj zawsze nim 1/4 paliwa, zebys nie mial kaszy jak przyjdzie mroz. zmien przed zima filtr paliwa i tyle. Zimowe paliwa maja juz w sobie dodatki antykrzepowe, ale jak bedzie malo paliwa to i to nie pomoze. Ja prafilaktycznie co 3_4 miesiace leje na caly bak lm do czyszczenia wtryskiwaczy.
wyskrobane z iphone 6 plus
Jaki konkretnie preparat lejesz ?
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Lm Diesel spulung, leje to profilaktycznie na caly bak.
Tu taki temat - trochę prowokujący:
http://www.forum.alfaholicy.org/foru..._pigulce_.html
Osobiscie proponowal bym Ci lanie Diesel premium (Shell V-power, BP Ultimate) zamiast eksperymentowanie z dodatakami. Ja jezdze w 90% na ON premium od poczatku. Spalanie nie spadnie ale kultura silnika bedzie lepsza i wtryski zywotniejsze.
Miasto + Zima + Diesel = zly wybor i przesiasc sie na benzynke najlepiej :P
A jak kolega kolekszy napisal, w okresie ziomowym Diesel jest juz z dodatkiem.
Polecam Liqui Molly Diesel Additiv numer bodaj 8343. Niektórzy dolewają też oleju 2T. Czy pomaga? wiele osób twierdzi że tak, nie spotkałem się z głosem że auto gorzej jedzie, bądź odpala.
To ja już sam nie wiem
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Lej co lejesz i nie zaprzataj sobie glowy dodatkami. No chyba ze masz za duzo $ i chcesz kombinowac. Ja od pierwszego dizelka leje profilaktycznie lm dizel spulung, przez pewiem czas lalem tez lm 1052 i zadnej poprawy nie widzialem. Wiec leje czysta ropke i sie ciesze jazda.