-
Diagnoza wtrysków
Witam, ostatnio mam wrażenie że auto zaczęło więcej palić, może to subiektywne odczucie, w końcu robi się chłodniej. Niemniej jeśli idzie o alfę to jestem na jej punkcie chyba przewrażliwiony i zakładam różne możliwości. Zastanawiam się nad skontrolowaniem wtrysków. Zasadniczo auto odpala normalnie, nie wyczuwam jakiś dramatycznych spadków mocy, czasem mam tylko wrażenie jakby auto nierówno paliło, łapało jakieś dziwne wibracje, dzieje się tak w pewnym przedziale obrotów. Jestem przed wymianą dwumasy, może to będzie przyczyną wibracji? Niemniej czy możecie opisać jak wyglądają objawy niedomagających wtrysków, czy też lejących wtrysków? domyślam się że komputer nie pokaże mi ,w przypadku gdy wtrysk leje, większego zużycia? Zacznie przybywać oleju?
-
A nie mamy już u nas ON zimowego? Wtedy jest więcej śmieci w nim (żeby się w gluta nie zamieniał tak łatwo) więc auto więcej pali. Poza tym wolniej się grzeje, co też wpływa na spalanie. Do tego jeśli założyłeś już zimówki to kolejny przyrost. Dodasz tak parę dziesiątych litra i wyjdzie zauważalnie wyższe spalanie.
-
a kabelek za 40zł i korekty wtrysków sprawdzić ?
albo próbe zrobić ?
jak już tak sie na nie upierasz
-
Wibracje jak najbardziej mogą pochodzić od zużytego dwumasu.
-
Dzięki magil, miałeś racje wibracje ustały po wymianie dwumasy. Niemniej pewnie udam sie jeszcze na weryfikacje wtrysków, jakiś trudno mi uwierzyć by przy 200tkm były w idealnym stanie:)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk