mam mozliwośc nabycia 147 w JTD 115KM . chciałbym ja sprezentowac swojej lepszej połowie. Pytanie na ile nadaje sie do eksploatacji miejskiej (krótkie odcinki), na ile turbo jest wytrzymałe ? polecacie, czy lepiej rozgladac sie za czymś innym?
Printable View
mam mozliwośc nabycia 147 w JTD 115KM . chciałbym ja sprezentowac swojej lepszej połowie. Pytanie na ile nadaje sie do eksploatacji miejskiej (krótkie odcinki), na ile turbo jest wytrzymałe ? polecacie, czy lepiej rozgladac sie za czymś innym?
Zależy co rozumiesz przez krótkie odcinki. Jak 2-3km to bez sensu bo silnik będzie wiecznie niedogrzany. Na takie trasy to TS 1.6 będzie lepszym wyborem
Wyryte rantem felgi
Wybadaj czy w ogóle lepsza połowa jest zainteresowana alfą. Ja sprezentowałem swojej crosswagona i efekt taki że jeździ focusem nadal ;]
Jak auto rozsądnie jest używane to o turbo bym się nie martwił. W żadnej Alfie nie wymieniałem a kilometrów trochę stukałem, nie tylko po Polsce :)
Generalnie wychodzę z założenia, że do miasta powinna być benzyna. Jednak jak czytam o tych padających wariatorach to sklaniam się do jtd.Odcinki właśnie krótkie, 2-4 km. Alfa się podoba, do tego pewna. I bądź tu człowieku mądry. :-)
Na krótkie odcinki diesel nie będzie dobrym rozwiązaniem bo się nawet nie dogrzeje. Wariatora też nie ma się co bać. Jak kupisz zadbane i sam będziesz dbał to Ci posłuży tak samo jak JTD.