-
Nie działa szyberdach
Witam. Posiadam szyber elektryczny ,ale od poczatku zakupu alfy nie dzialał, nie ma wgl reakcji na wcisniecie przycisku.. Wydaje mi sie tez ,ze jest niedomknięty ,przy zamykaniu drzwi widać jak sie unosi pod wpływem nacisku powietrza. Planuje go naprawić z tym ,że nie wiem jak sie do tego zabrać.. Jak dostać sie do silnika i czy istnieje jakieś awaryjne domykanie szyber dachu z jakiegos kluczyka??:D
-
Nie ma awaryjnego domykania. A żeby się dostać to musisz ściągnąć całą podsufitkę i masz wszystko na wierzchu :)
-
całą??:D miałem nadzieje ,ze wystarczy dostać sie do silnika po przez sciagniecie np lampki:P
- - - Updated - - -
jest awaryjne domykanie z kluczyka:D wyczytałem teraz w instrukcji str 172. Trzeba sciagnać ten plastik z przyciskiem od szyber dachu ;) Pozdrawiam temat zamykam
- - - Updated - - -
dodam ze piszą o jakims specjalnym kluczyku ale dodają że wystarczy plaski śrubokręt ;)
- - - Updated - - -
okazało sie że owy specjalny kluczyk to ten od wyłączenia poduchy pasażera xD
-
Rozwiązałem ten problem w bardzo prosty sposób przegiołem sprężynki odchylające owiewkę szybra teraz stawiają mniejszy opór i szyber nie odbija jak dochodzi do owiewki