-
szybkozłącza paliwowe
Idzie wymienić te złącza które są przy rozdzielaczu paliwa w jtd?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta..._jtd-jeden.jpg
nagminnie na jednym przyłączu mam lekko wilgotno z ropy i stojąc w korkach po jakimś czasie do kabiny dostaję się nieprzyjemny zapach, czyszczenie pomaga na jakiś czas.
-
Pewnie, że idzie ;) Takie same są w benzyniaku, rozmiar też chyba ten sam.
Nie wiem czy w środku nie ma jakiegoś o-ringu, może wystarczy go wymienić.
-
Nie wyglada to na rozbieralne. I jak na zlosc w necie nie za bardzo znalazlem takie wezyki. Z ta benzyna to mnie zaskoczyles. Jutro zadzwonie do Aso w Otejpolu i zobaczymy czy cena nowych powali mnie na kolana.
wyskrobane z iphone 6 plus
-
kolekszy ja u siebie miałem podobny problem i po prostu kupiłem nowe czarne wężyki paliwowe o odpowiedniej średnicy i podłączyłem to bez żadnych szybkozłączy, skręcając opaską zaciskową ;) Koszt kilku zł, a jest spokój już parę lat :) Chcesz to Ci wieczorem foto wrzucę, bo teraz żonka w pracy jest ;)
Pozdr Paweł
-
Czekam na odpowiedz ze sklepu o ceny nowych złączek. Jak mnie ceny powalą to przemyślę połączenie na sztywno.
EDIT
Cena nowych przewodów 465zł.... kilka opasek, wężyk paliwowy w oplocie jakimś tam 25zł. Odpowiedz prosta. Paweł jak małżonka wróci z pracy podeślij mi fotkę jak masz to zrobione.
-
6 załącznik(i)
Wrzucam Ci fotki jak to u mnie wygląda ;)Na każdy króciec dałem trochę czarnego sylikonu samochodowego - dodatkowo uszczelnił i dał poślizg przy wkładaniu wężyków. Trzeba tylko pamiętać o odpowiedniej ilości by nie dostał się on do nowych przewodów. Na zdjęciu gdzie zaznaczyłem czerwonym prostokątem, fabryczne zakucie wystarczy wzdłuż rozciąć nożykiem do tapet(ten a'la plastikowy wężyk) i mamy normalną stalową rurkę na którą nakładamy nowy przewód + opaska ;) Z góry Ci powiem że na początku zrobiłem to na wężykach przezroczystych(sylikonowych), ale co bym nie robił ciągle gdzieś ciekło - nie polecam ;) BTW szkoda że nie mówiłeś to bym Ci na zlocie pokazał na żywca ;)
P.S. lepiej te 5 stów dołóż na nowy rok do coolera na przód ;)
-
5 stów za takie gówno... Nie mam słów.
Metr wężyka to koszt 10 PLN, więc nie ma strachu nawet przy zmianie przewodów. ;)
-
Wtedy na zlocie nie zwracalem uwagi na te wezyki, dopiero od 3 dni czuje rope i zaczalem szukac az znalazlem. Wezyk kupilem paliwowy w oplocie . w weekend to zmienie i bedzie ok. Wiekszy icek przyniesie mikolaj;) problemem bedzie znalesc kogos kto mi to pospawa...
wyskrobane z iphone 6 plus