[156] Wiązki elektryczne w komorze silnika 2,5 V6
Oddałem moją 156 w ręce mechanika, który, już nie raz zrobił dobrą robotę. Zazwyczaj widać było, że praca wykonana jest starannie, było też tanio, ale nie szybko;)
Pękł jeden z węży układu chłodzenia - spora robota, bo dostęp podły. Przy okazji obsługa rozrusznika i alternatora oraz wymiana rozrządu z pompą wody. Samochód oddałem więc na dłużej. Odebrałem i kilka dni później zauważyłem, że nie działa światło postojowe. Dobieram się i widzę, że wiązka przewodów ogranicza min trochę dostęp - wcześniej jej tam nie było.
Chciałem to poprawić, więc zacząłem od obejrzenia sobie wiązek ogólnie... wyjąłem akumulator i jego podstawę prześledziłem co się dało i uderzyło mnie, że dawniej było to poukładane inaczej i ogólnie jest przez to mniej miejsca tu i ówdzie.
Stąd post. Czy ma ktoś gdzieś schematy rozlokowania przewodów w AR 156 2,5 V6? Gdzie tego szukać? Mam tylko schematy elektryczne ale nie chodzi o to tylko o najlepiej obrazki, zdjęcia czy rysunki poglądowe gdzie konkretnie jaka wiązka ma przechodzić, jak ma być przymocowana i do czego.
Czy w ostateczności, któryś z Was - posiadaczy idealnego egzemplarza mógłby mi zrobić dokładne zdjęcia komory silnika? Najlepiej bez akumulatora i jego podstawy - ale docenię wszystko;P