Po ulewie zauwazylem ze mam nasiaknieta podloga od strony pasazera i za nim ...
Gdzie szukac ? co to moze byc za nieszczelnosc ?
Printable View
Po ulewie zauwazylem ze mam nasiaknieta podloga od strony pasazera i za nim ...
Gdzie szukac ? co to moze byc za nieszczelnosc ?
Odetkaj sobie odpływy na podszybiu, przelewa się woda przez filtr kabinowy
Ok zobacze jutro
Ew. leci nagrzewnica jak to było u mnie
u mnie podszybie, jest jak andrzej mówi zlewnia z korkiem która zapycha się czymś organicznym na tyle przepuszczalnym ze woda sobie przesiąknie jednak w większej ilości przeleje się przez nawiewy na podłogę.
Hm podszybie jest drożne nie wiem czy taki sam macie odplyw ale u mnie da rade sie dostac do niego nie odkrecajac podszybia (od grozdzi silnika) jest wstawiona wstawka podobna do detki od rowera i jest drozna , czyli co zostaje nagrzewnica ??? ale sęk w tym że to jak leje ostro deszcze sie rowniez pojawia , jak sprawdzic ta nagrzewnice ? trzeba wybebeszyc caly kokpit dolny???? itp itd?
Przy dużej ulewie odpływ na podszybiu nie odprowadza wody dostatecznie szybko i dlatego przelewa sie woda do nawiewu kabinowego. Rozbiesz i sam zobaczysz że otwór nawiewu jest bardzo nisko osadzony i gdy wody jest troszke wiecej to wlewa się do wentylatora nadmuchu
Rozebralem wszystko wiem ze pod kabinowym jest taka wneka i jest umieszczona w niej dmuchawa , no ale jak temu zaradzic ??? odplyw jest cztysty
Jeszcze opcja moknięcia gdyby się pojawiała po jeździe w deszczu to zgnita podłoga albo nadkola i wodą chlapie. Miałem tak u siebie, na większych kałużach czułem jak woda mi podnosiła dywanik koło podstopnicy.
Co Ty gadasz:D to az tak ostro było ?:P No widze wlasnie ze od strony pasazera w rogu na blotniku gdzie zaczyna sie prog jest dziura .... ale to tylko w tej podlodze dolnej ...