Łacznik elastyczny "wydechu" w 147
Witam
Mam problem z moją 147. Ostatnio oddałem autko do ASO (i chyba juz nigdy wiecej...) by wymienić zawieszenie w aucie. Rownolegle panowie z serwisu stwiedzili że mam do wymiany owy łącznik elastyczny i go wymienili. Pojeździłem autkiem 4 miesiące i .. auto straciło moc. Na kanale u znajomego zauważylem że owa złaczka elastyczna jest cała czarna a szukając informacji dowiedziałem się że powinna być srebrna lub brązowa a nie czarna. Mogło coś się z nią stać? Czy może być to przyczyną straty mocy w aucie? Kolejna wymiana?
Nadmienie że szukając przyczyny straty mocy wymienilem wszystkie filtry płyny swiece i... mocy nadal nie m:( kasy też:(
Prosze o pomoc
Z góry dzieki
Łacznik elastyczny "wydechu" - 147
Łącznik wymieniono za moją zgodą:) Stwierdzili że to konieczne. A jeśli konieczne "naciągacze" to się zgodziłem. Fakt zauważyłem że auto chodzi strasznie głośno a zawsze mi się wydawało że jest świetnie wygłuszone.
Na komputerze rówież byłem i nic nie wykazało. Ale teraz czytam forum i dowiaduje się że 147 ma dwie sądy lambda może parametry odczytano z tej pierwszej?? i dlatego odczyt był prawidłowy? gwarancja - owszem ale jakoś tak - mam ich dosyć w tym ASO.