-
Wymiana rolek
Witam,
Zabrałem się za wymiane rolek tych dwóch plastikowych od paska wielorowkowego i mam mały problem a mianowicie przy wykręcaniu dolnej przeszkadza mi łapa silnika.I moje pytanie to czy jest na to może jakiś sposòb czy trzeba odkręcsć całą łapę?Bardzo proszę o pomoc
-
Nie ma innego sposobu, silnik trzeba trochę odsunąć bo śruba rolki jest za długa - ot tak włosi wymyślili.
-
Witam
Muszisz odkręcić łapę silnika niestety żeby wymienić tą dolną rolkę, uważaj przy wkrecaniu nowej rolki łatwo obrobić gwint który jest wykonany w aluminium.
- - - Updated - - -
Pamiętaj o właściwym napięciu paska wielorowkowego.
-
Ok dzięki za odpowiedz właśnie sobie z tym poradziłem wykręcenie łapy i opuszczenie silnika pomogło.A mam jeszcze jedno pytanie lekko popiskuje mi pasek tzw. ćwierkanie i nie wiem co z tym zrobić kolega powiedział mi żeby popsikać Palkiem że to pomaga ale nie wiem czy to jest dobry sposób co wy o tym sądzicie?
-
no wlasnie z tym napieciem paska jak to dokladnie jest bo czytalem na forum zeby napiac pasek to dolna rolka co ma 2 otwory krecac ja w prawa strone zrobilem tak ale wydaje mi sie ze chyba nie powinno tak byc bo okragla stopka rolki nie przylega cala do silnika tylko jej czesc tak powinno byc?
-
-
ta czesc rolki ktora dotyka silnika