-
Demontaż lamp
Witam
Ostatnio po raz kolejny przekonałem się, że nie da się wszystkiego zrobić w swojej 159 :D. Zmieniałem żarówki świateł mijania, fajny dostęp, bezproblemowa wymiana. Do tego chciałem wymienić żarówki świateł postojowych. I tu problem, dostęp beznadziejny, urwałem to plastikowe "ucho" do wyciągania żarówki i nie wiem jak w tej lampie sobie z tym poradzę.... Do tego w drugiej lampie od strony kierowcy udało mi się wymienić żarówkę, ale przy wkładaniu wypadła do środka. Teraz zastanawiam się jak to wszystko ogarnąć, bo zostałem bez żadnej żarówki :) Znajomy mechanik chciał mi demontować lampy i wyciągnąć tą żarówkę i pobawić się tą drugą lampą bez tego "ucha" na spokojnie. Czy to jest jest jakieś problemowe? Z góry dzięki za informację.
Pozdrawiam
-
Demontaż lamp jest może nie specjalnie trudny, za to na pewno czasochłonny jeśli chcesz to zrobić dobrze i nic nie połamać :) Wyjmij reflektory z samochodu i wyciągnij tą żarówkę bez rozklejania lamp, da się i było już kilka sposobów na forum :) Po co sobie utrudniać życie ?
-
Zrzucasz zderzak i lampy są jak na talerzu.
15 minut roboty.
-
Jedyny sposób to demontaż zderzaka, tu jak kolega wcześniej pisał można to szybko ogarnąć, ale sam bym się za to nie brał bez odpowiedniego zaplecza technicznego.
-
Zaplecza technicznego czyli czego... śrubokręta? :)
Zderzak bardzo łatwo dopasować tak jak był przed demontażem.
-
Czy nie da się jej odessać odkurzaczem, przystawić rurę z tyłu lampy, uszczelnić choćby ręką i powinno wyssać.
-
Wszystko się da miałem identyczny problem i tez polamalem jeden uchwyt:)a rozbierać zdezak aby tylko wyjąć żarówkę nie za bardzo.patent z odkurzaczem od strony żarówek kierunków wieksza dziurka.lub jakiś drucik z taśma dwustronna lub sprężynowe coś z potrójny łapkami które się wysowaja po naciśnięciu a na złamany uchwyt polecam małe kombinerki z cienkimi długimi koncami.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
ok, z wyciągnięciem żarówki sobie jakoś poradzę, gorzej z urwanym uchwytem, jak teraz wyciągnąć mocowanie żarówki.....
-
Jakiś garaż, kanał, podnośnik:) i śrubokręt?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Żeby wyciągnąć mocowanie żarówki z urwanym uchem wystarczy chyba pociągnąć za kable ;P