-
Dodatek Liqui Moly
Witam. Na wstępie przepraszam jeśli ten temat już gdzieś był ale naprawdę nie mogę znaleźć konkretnie tego specyfiku. A wracając, mam pytanie, co sądzicie o takim dodatku http://allegro.pl/liqui-moly-2666-di...2,1&bi_c=40614 ? Od razu mówię że nie chce nim nic naprawiać tylko profilaktycznie nalać i sprawdzić czy pomoże. Czy ktoś z was używał czegoś takiego bądź podobnego ?
-
Chcesz sprawdzić czy pomoże na co?? Na pewno nie zaszkodzi jest to dobry produkt, ale na cuda nie licz, może nieco obniżyć dodatnią korektę na wtryskiwaczu , profilaktycznie co 4-5 zbiornik można dolać.
-
Dokładnie. Można zalać ale zależy na jaki efekt liczysz ;)?
-
Ja mogę polecić Archiol 6800.Smaruje i czyści wtryski.Używam go przy każdym tankowaniu.Auto jest żwawsze
-
Dodatek Liqui Moly
Lałem ten LM raz, profilaktycznie. Nie zaszkodziło:)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Liczyłem tylko że może trochę przeczyści układ przed zimą, może poprawi lekko kulturę pracy silnika.
-
Ja ostatnio wlałem STP do wtryskiwaczy i jestem zadowolony. Auto nie zamula już, lepiej się zbiera. Myślę, że profilaktycznie warto wlewać co jakiś czas takie produkty.
-
Myślę że lepiej dbać o to aby paliwo było dobrej jakości i pilnować wymiany filtrów i oleju. Obecnie dobre paliwa mają już domieszki ograniczające zaleganie substancji stałych .
-
Akurat tankuję tylko na Orlenie bądź Shellu a filtry i olej zmieniam max co 15 tys. km bo tyle robię rocznie.
-
Stosowałem kiedyś ten preparat. Odrobinę poprawił kulturę pracy silnika, delikatnie zmniejszył korekty. Przy czym mój silnik nie był w jakimś szczególnie złym stanie więc efekt nie był super spektakluarny. Raz na jakiś czas można zalać profilaktycznie lub przy problemach z wtryskami zrobić przy jego pomocy czyszczenie. Bardzo ważne jest też jakość paliwa i stosowanie dodatków poprawiających smarowanie do oleju napędowego.