-
Regeneracja turbiny JTD
Witam,
dzisiaj mechanik powiedział mi, że turbina wymaga regeneracji. Polecacie jakiś serwis? Jestem z Bydgoszczy. I jaki jest to zakres cenowy?
Widziałem sporo opinii, że lepiej kupić nową. Jak wygląda cena nowej? Rzadko kiedy wyjeżdżam poza miasto, i w rok robię średnio 10k km.
-
Nowa ... ok 3k zł
Regeneracja do 1.2k zł
Po czym mechanik stwierdził, że należy regenerować?
Napisane z komóreczki!
-
wyciek oleju i coś tam jeszcze chyba. Nie pamiętam już dokładnie bo to rozmowa przez telefon była. Jutro idę odebrać auto to będę dokładnie wiedział.
-
Odebrałem już auto od mechanika i tak jak pisałem, wyciek oleju z turbiny. Polecacie jakieś miejsce w Bydgoszczy i okolicach gdzie regenerują?
Dodatkowo niestety okazało się, że dwumasa jest już na wykończeniu :( Wiecie może skąd można w przystępnej cenie dostać to? Mówili mi, że prawdopodobnie jak dwumas to i sprzęgło od razu.
Zauważyłem, że można też regenerować dwumasy i sprzęgło. Cena takiej regneracji to około 1000zł czyli około 2x taniej. Warto?
-
Trochę dużo za regeneracje dwumasy. W maju zakładałem komplet sprzęgła do swojej GT i zapłaciłem za części 1700zł( nowy dwumas tarcza docisk łożysko i nowy uszczelniacz wału). Części kupiłem na allegro. Zrobione na takim zestawie 10kkm i jestem zadowolony
-
Słyszałem też o opcji koło sztywne i sprzęgło. Tylko zastanawiam się jak to połączenie by się sprawdziło w alfie.
-
Nie da się założyć do alfy sztywnego koła bo nie ma takich zestawów. Druciarstwa w postaci regeneracji koła dwumasowego też nie warto uprawiać bo nowe oryginalne koło nie jest drogie (ok 1100zł) szkoda kasy wydanej na robociznę.
-
Rozumiem. No ale pewnie lepiej od razu kupić też sprzęgło bo zazwyczaj jak jedno padnie to i drugie. Znalazłem na allegro 1000~ dwumas albo 1700 dwumas+sprzęgło. A to już trochę boli :(
-
Pablo ma w dobrej cenie b.dobre dwumasy używki.
Napisane z komóreczki!
-
Jeśli chodzi o turbo to znalazłem u nas na forum firmę http://www.forum.alfaholicy.org/raba...sk_rybnik.html tylko 550zł. Ktoś korzystał ?