-
Zakup umowa kupna/ sprze
Witam
Mam pytanie bo kupilem samochod handlarza bez ubezpieczenia , bez przegladu . I dostalem maly , duzy brief ale nie mam umowy kupna / sprzedaży gosciu mowil zebym wypisal sobie sam niby ( miedzy mna a niemcem ) czy bedzie jakis problem z wypisaniem takiej umowy a potem z rejstracja ?
-
Może ci się uda może nie. Ja osobiście nie polecam. 4 lata temu przez takiego pieprzonego handlarzynę co zrobił tak jak kazał tobie tyle, że on sam podpisał się za niemca (pewnie chodzi o brak opłaty do skarbówki z jego strony) zabrudziłem sobie papiery. Otarło się prawie o wyrok w zawieszeniu ale finalnie dostałem karę grzywny za posługiwanie się fałszywą umową. Czy handlarz miał coś z tego czy nie już nie wiem bo miał oddzielną sprawę.
Także człowiek młody głupi posłuchał się handlarza i teraz mam nauczkę na przyszłość.
P.S Finalnie auto zostało sprzedane na części gdyż jedynym warunkiem po tej sprawie aby go zarejestrować było jechanie do Niemiec i szukanie właściciela i spisanie z nim nowej umowy.
-
Jeśli auto z niemiec/włoch/danii a rejestrowałem tak z 3 szt. w żadnej umowie kupna-sprzedaży nie było danych tego właściciela co brifie. Generalne jak auto wyrejestrowane to umowę pisze się z tym co mam papiery w ręku.