Jako że po nowym roku szukamy 2giej alfy tym razem 156 w combi wersja po lifcie z silnikiem 1,9 jtdm.
Na co zwrócić uwagę kupując taki egzemplarz. Autko będzie kupione w UK i jeżdżone w UK więc rdza obędzie się z nim troszkę delikatniej niż w Polsce
Printable View
Jako że po nowym roku szukamy 2giej alfy tym razem 156 w combi wersja po lifcie z silnikiem 1,9 jtdm.
Na co zwrócić uwagę kupując taki egzemplarz. Autko będzie kupione w UK i jeżdżone w UK więc rdza obędzie się z nim troszkę delikatniej niż w Polsce
Na jakie pytanie nie znalazłeś odp na forum?
Mam zarówno 156 2.5 jak i 147 z 1.9
Zwłaszcza biorąc pod uwagę częstotliwość opadów i wilgotność powietrza w roku w tym kraju. Chyba jedyny kraj gdzie rdza nie ma skrupułów bardziej niż w PL. Miałem już pojazdy z GB. Polecam jednak te z ciepłych krajów. :P
Na RDZĘ, w progach zwłaszcza i w podłodze :D
a ja żyję w uk już jakiś czas i mogę śmiało powiedzieć że rdzy opiera się wszystko prócz mazd i toyot. Swoją156 przed liftem jeździłem 2 lata i muszę powiedzieć tam gdzie nie udało mi się zwalczyć korozji w pl w uk udało mi się wyleczyć. Klimat ma tu dużo do gadania, deszcze to wcale nie znaczy że zaraz rdza, jest to kraj w którym przymrozki praktycznie nie występują,drogi nie są sypane solą co wydatnie skraca żywotność blachy.
Więc wracając do tematu.
156 combi zasługuje na miano kombi? Czy to tylko sedan w którym klapa otwiera się z szybą :)
Jakby nie było masz więcej przestrzeni nad roleta w sw, gdzie w sedanie już tego nie ma.