-
POMOCY skrzynia biegów!
Witam
Potrzebuję pomocy!
Posiadam AR 156 1.9JTD 115KM z grudnia 2001roku w której któregoś pięknego dnia padła skrzynia biegów i mam już na oku skrzynię tyle że od 105 konnej alfy i moje pytanie brzmi czy te skrzynie czymś się od siebie różnią czy będzie pasowała do mojej 115konnej?
Proszę o pomoc i podpowiedź a może ktoś ma sprawną skrzynię do alfy 115konnej i tanie chce się jej pozbyć to też chętnie przyjmę propozycje :)
Pozdrawiam, Tomasz
-
Sprawdź oferty na portalach aukcyjnych. Może coś się trafi. Z używką nigdy pewności miał nie będziesz. Skrzynia od 105 raczej powinna pasować. Sprawdź sobie po sprzęgłach czy są jakieś różnice w wymiarach piast.
-
CZy w 115 konnej skrzynia nie jest czasem 6 biegowa, bo w 105 na bank masz 5.
-
Nie w każdej. Szukaj "5", powinna podejść.
-
No właśnie u mnie też jest 5 biegowa i tak się właśnie zastanawiałem czy podejdzie... Spisałem numery i zadzwonię do sprzedającego niech sprawdzi na swojej skrzyni i dam znać czy będzie pasować czy nie będzie żeby następni mieli pewność. Niby ta jeździła do końca i auto dostało w tył to sprzedaje na części do tego dokłada sprzęgło za 250zł myślę, że okazja... Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi!
-
A 6 bieg podejście do 115 km? Oryginalnie 5 bieg.
Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka
-
Wybaczcie, że tak późno ale jakoś nie było czasu żeby usiąść do kompa... Ta skrzynia o której pisałem okazało się, że nie miała numerów tam gdzie moja i sprzedający nie mógł ich nigdzie znaleźć (lenistwo?) ale znalazłem inna, która okazało się różniła się tylko jedną cyferką u mnie było w tym długim numerze B03 a ta miała B02 i pasowała tzn pasuje bo już jest nieodzowną częścią mojego autka :D także jeśli ktoś będzie się kiedyś zastanawiał czy będzie pasować jeśli ten detal się nie zgadza to oświadczam, że będzie! :) poza tym ten krótszy numer był identyczny i ten dłuższy oprócz tej jednej cyfry też. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i każdą pomoc!
Pozdrawiam all!