-
Witam wszystkich
Witam serdecznie , puki co nie jestem posiadaczką Alfy, ale noszę się z zamiarem zakupu 159. Wiem na pewno , że ma to być model 159 kombi w automacie i tylko tyle wiem. Co do silnika , będę podczytywać i podpytywać by zgłębiać swoja wiedzę :). Pozdrawiam
-
Witam :) co do silnika... obecnie mam 1.9JTD 150 km, powiem tak nie jest źle jednak buda jest ciężka i lepiej wspominam poprzednią 156 z 2.4 JTD. Koni miała mniej ale zbierała się lepiej, moment obrotowy wynikał pewnie z pojemności. Tym bardziej, że chcesz automata to brałbym 2.4JTD :). Udanych poszukiwań wymarzonego autka. Pozdrawiam
-
Cześć Jacku, dzięki za odpowiedź, a jak z chipowaniem 2.4? Coś Ci wiadomo ?;)
-
Hej, no tak zawsze korci żeby podkręcić swoją bryczkę :) Na rynku jest masę rozwiązań od badziewnych boksów za parę złotych po profesjonalne usługi za grubszą kasę. Szczerze mówiąc 2,4 daje frajdę z jazdy bez chipa. Ja raczej nie będę nic kombinował bo każda taka ingerencja nie pozostaje bez ryzyka skrócenia żywotności silnika.
Tym bardziej jak ja kupiłem 9 letnie auto i póki nie spytam w ASO to nie będę wiedział ile ono tak na prawdę ma przejechane :). Pozdrawiam.