Czy macie u siebie założony w/w filtr? Po zdjęciu osłony zobaczyłem tylko otwór,nawet nie ma na czym się trzymać filtr. Pytałem gościa w sklepie to po sprawdzeniu w książce powiedział,że są tylko do 155 z klimą. Ja to wygląda u Was?
Printable View
Czy macie u siebie założony w/w filtr? Po zdjęciu osłony zobaczyłem tylko otwór,nawet nie ma na czym się trzymać filtr. Pytałem gościa w sklepie to po sprawdzeniu w książce powiedział,że są tylko do 155 z klimą. Ja to wygląda u Was?
Z tego co ja sie orientuje to filtr kabinowy jest wlasnie montowany razem z klimą...
Mozna sobie zamontowac tez jak jej nie ma, przynajmniej muchy nie strzelaja w czolo z otworow wentylacyjnych :mrgreen:
Wydaje mi sie ze montuja przy klimie dla tego zeby nie zasyfic lamelek wymiennika parownika. Bo by Ci nie wialo w ogole do kabiny przez taki kleisty "dywan" z much i kurzu.
Tylko jak go zamontować,na czym ma się trzymać?
tam powinna byc taka ramka w ktora sie wklada filtr a calosc w to gniazdo
Kup to co potrzebne do klimy, powinno pasowac, zamontuj i looz.
Filtr taki kosztuje ok 50PLN. To jest taka papierowa harmonijka. Nie wiem czy w wersjach bez klimy tez było.......ale u mnie jest(155 with klima). Tak jak piotrix wspomniał....na ta dziure natyka sie filtr i przygniata taka ramka. Jezeli nie chcesz wydawać kasy na filtr kabinowy to możesz go zrobić sobie bezproblemu z tej białej maty którą montuje sie w pochłaniaczach kuchennych...bedzie git
Wielkie dzięki Majkel,tak właśnie zrobiłem i jest super. Kupiłem dwie duże maty za 17 zł.do okapu i mam spokój,a muchy nie walą w czoło.
A mówią że części do Alfy są drogie :lol:Cytat:
Napisał Maciej-AR155
I jednak nie jest tak super,oczywiście syf nie leci do kabiny ale słabo dmucha-nawet jak ustawisz na maxa chłodzenie.