-
Wyciek z tyłu silnika???
Witam wszystkich, przed chwilą oddałem samochód w ręce mechanika przymnie odkręcił dolna osłonę silnika i okazało się że silnik jest cały zarzy ....... olejem wydaje się że cieknie od strony grodzi z czarnego pudełka są do tego podłączone węże czy jest to odma silnika??? Jak usunąć ten wyciek ??? Proszę o odpowiedz i z góry dziękuje.
Tomek
-
Masz 16V ? Wtedy z tyłu silnika masz fabryczny separator par oleju. Prawdopodobnie jakieś połączenie się rozszczelniło. Któż lepiej to oceni niż mechanik :)
Najlepiej niech wszystko wyczyści i wymieni fabryczne opaski na regulowane.
-
Mam 16V zapomniałem napisać
-
Pytasz na poważnie? Samochód u mechanika i gość nie wie co to jest? Odważny jesteś.......
-
Dołącze się do tematu, co zrobić z tym separatorem jak te "kolanko" (nie wiem jak to nazwać, to co tam do niego wchodzi od góry) można podnosić tzn nie jest do niego przyklejone na stałe, nie wiem ciężko mi to wytłumaczyć, przecieka mi tam właśnie na tym przewodzie co wchodzi do separatora. Da się to czymś w miare uszczelnić? Albo przykleić. Nie wiem czy dobrze sprawdzałem ale nowy coś chyba koło 600 pln więc troche lipa.
-
Kup używany na pewnym portalu aukcyjnym.
-
Ta złączka jest ruchoma. Jest uszczelniona oringiem, który pewnie dał ciała. Z wymianą może być problem, bo sam separator jest nierozbieralny. Ja to uszczelniłem w taki sposób, że okleiłem króciec taśmą (chyba 3M, podobna do izolacyjnej) i wcisnąłem w separator. Od tamtej pory był spokój. Jak kupisz używkę to możesz mieć to samo.
-
Magil i trzyma Ci sie ta tasma?? chyba jeszcze pod nia nalozyles poxpiolu ze jeszcze nie odpadla przy warunkach jakie tam panuja ? 0_o
-
Ta rurkę się wyciąga tam jest oring trzeba go wymienić i poskładać.
-
Nie wiem czy jeszcze się trzyma - u mnie wytrzymało co najmniej 20 000 km :)
Też chciałem ten oring wymienić, ale nie mogłem się do niego dostać - jest zatopiony w pierścieniu metalowym, który jest na stałe osadzony w separatorze. Poszedłem po łatwości :)