-
ELM 327 pod Bluetooth
Korzysta ktoś z ELM'a pod Bluetooth? Jeśli tak to z jakiego interfejsu? Ja mam jakiś taki (mniej więcej): http://allegro.pl/interfejs-obd-scan...600589608.html i niestety nie mogę się połączyć przez AlfaOBD na Androida. Torque jakoś działa, ale np. przekłamuje obroty silnika (pokazuje 1/4 wartości) nie odczytuje błędów, itd.
Pytam, bo nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę pryz zakupie, a nie chciałbym po raz drugi kupić coś co nie działa dobrze.
A wiecie może czy są takie, które mieszczą się do gniazda tak, żeby zamykała się klapa?
-
To bardzo popularny interfejs. Działa, bo takiego kiedyś używałem (do chwili jak nie przejechałem po nim :) ) Może coś źle ustawiasz. Może też coś zależy od urządzenia na którym działa AlfaOBD. Sprawdź interfejs na laptopie z windows i MES.
Torque, to wyjątkowo nieudane oprogramowanie do Alfy. Ja mam temperaturę cieczy +250C :)
-
Ten elm327 mini jest tak okrojony w porownaniu do np. Viakena? że ta cena jest przez pół?
-
U mnie elm327 BT razem z AlfaOBD śmiga super.
-
Ja tez mam chinola niebieskiego mini i chodzi jak szalony :)czy to przez alfaobd czy mesa.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka