-
Kontrolka silnika
Alfa 147 1.9 JTD po wymianie rozrządu zaczęła się zapalać kontrolka silnika ale po chwili gasła (auto pracowało cały czas tak samo, niczego niepokojącego nie zauważyłem). Dzisiaj gdy wracałem z pracy owa kontrolka się ponownie zapaliła i już nie zgasła. Podjechałem pod blok zgasiłem autko i już ponownie nie mogłem odpalić. Ktoś pomoże w tym temacie ? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Nikt Ci nie pomoże dopóki nie poznamy nr. błędu (przyczyna zapalania się kontrolki)
-
Czujnik wału albo wałka albo przestawiony rozrząd.
Napisane z komóreczki!
-
Obawiam się, że mój przedmówca może mieć rację. Co pisał komputer? Żółta kontrolka silnika? Najlepoiej podłączyć kompa i zczytać nr błędów.
-
A więc taki wyskakuje błąd: P1320 Synchronizacja pomiędzy wałem korbowym a wałkiem rozrządu
-
Gdzie robiłeś ten rozrząd? Pewnie spartolili...
-
Jak możesz to odpisz na mój ostatni wpis. Pozdro.
- - - Updated - - -
Jesteś pewien że to wina rozrządu ?
-
No mówisz, że wymieniłeś rozrząd i po tym wyskoczył błąd? Błąd mówi chyba dosłownie, o co chodzi, więc domyślam się, że to kwestia montażu. Poza tym ja na spisie błędów do alfy 147 1.9 jtd nie mam błędu P1320 w ogóle, więc poczekajmy aż wypowiedzą się eksperci, bo ja nim jeszcze nie jestem ;) ale trzymam kciuki.
-
jak napisali inni prawdopodobnie masz źle ustawiony rozrząd lub uszkodzony czujnik i raczej ku temu bym się skłaniał (dlatego nie możesz odpalić silnika).
PS
napisz czy kontrolka w czasie jazdy zapalała się przy dodawaniu gazu?
-
Są problemy z odpaleniem auta? Albo może gaśnie jak się nagrzeje?