-
Sprężyny tył TI
Ostatnio zauważyłem, że auto siadło mi z tyłu po lewej stronie. Okazało się, że pękła sprężyna. Czy jestem skazany na wymianę pary tylnych sprężyn na oryginalne (~800zł), czy możecie polecić komplet sprężyn wart uwagi? Przyznam, że jednak zawieszenie w TI po 1.5roku użytkowania jest dla mnie za twarde i jest trochę za nisko. Jeśli moglibyście polecić sprężyny, które byłyby trochę bardziej komfortowe i podniosłyby nieznacznie samochód byłbym wdzięczny ;)
-
fabryczne Ti ,obniża auto o 2,5 cm ,załóż normalne bedzie wyżej, ale bedzie dziwnie wygladała ,jak zmienisz tylko tył
-
MTS technics maja sprezyny -25 i -20 wiec to chyba takie samo obnizenie jak w TI...cena 506 zł za komplet 4
http://www.mts-technik.pl/25/product...-159-mtsxal013
ja w 2.4 smigam na nich juz 2 rok jakos i wszystko hula jak nalezy
-
Tutaj masz numery sprężyn KYB, podniosą Ci one samochód o te 2.5 cm, jak pisał Cubus. Więc już nie będzie TI:rolleyes:. Jakościowo są bardzo dobre i przyzwoicie kosztują. Polecane są też chyba szwedzkie Lesjofors.
KYB przód: RH 3480
KYB tył: RH 6748 (sedan) RH 6749 ( Sportwagon).
-
Wydałeś kilka dobrych tysięcy na pakiet TI i teraz ją "udomawiasz" :)
-
P.S.
Mam też komplet zdrowych, oryginalnych sprężyn (nie TI , tylko standard) do 159 sedan, tylko nie wiem do końca sam czy są na sprzedaż :D :D
-
Tylko napisz z jakiej wersji silnikowej one pochodzą, ma to duże znacznie, te numery co ja wypisałem pasują do auta jakie kolega ma w opisie. Więc jak proponujesz to napisz jaki motor na nich jeździł.
-
racja, moj komplet jest po sedanie 2.4 wiec nie podejdą koeldze ;) ale te mtsy jak najbardziej
-
A co z zestawem sprężyn eibach? Wysokość pozostanie taka jak w ti, ale będzie bardziej komfortowo?
Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
-
Eibachy sa podobne jesli chodzi o sztywnosc do fabrycznych Ti (novitec?). Niestety zawsze im nizej tym twardziej :D
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka